Skip to content

Geile negerinnen.nl stiekem sex op school

geile negerinnen.nl stiekem sex op school

..

Erotische massage vrouw pijpt man

Na mijn dochtertje woog ik 90kg!! Ik was in de veronderstelling dat het er wel weer af ging als ik bevallen was, niet dus. Na een half, driekwart jaar was ik weer 63 kg en nu ben ik op mijn oude gewicht, 57,8 kg. Ik heb weer zoveel leuks meegemaakt, maar ik moet nu met mijn dochtertje oefenen voor een kinderprogramma met Karl Noten.

Je weet wel, die overactiefe ochtendgymgoeroe. We zijn nu met een programma bezig voor de kindjes van jaar. The Jinx moet helaas ook meedoen en aangezien ik niet echt de 'moves' heb, wordt er een oefenmiddag ingelast voor de opnames van dinsdag. Ik hou jullie op de hoogte, want er zal wel weer flink wat gestunteld worden!!!! Ik heb gisteren ook maar eens het advies van je moeder opgevolgd en m'n vriezer ontdooid. Damn, wat kwam daar een water uit.

Gauw al een liter of Bedank je moeder nog ff voor de tip: Ik moest nog even zeggen dat als je vriezer helemaal leeg is, je hem moet schoonmaken met warm water en schoonmaakazijn, voor de bacterieen. En als je nog meer huishoudelijke tips wou, dan moet je het maar even vragen!! Lief dagboek, Afgelopen dinsdag was het dan zo ver. We zouden om Mijn nichtje begon bij Haarlem al te vragen of we er al waren? Het duurde zo lang, het leek wel een vakantierit, vond ze.

De ouders bleven in een wachtruimte, waar van alles te snaaien lag: D en je kon van alles drinken. Viel me wel op dat alles light was.

We mochten de set bekijken en ff later kwam Karl binnenstuiven, sympathieke kerel. Begon meteen indo tegen me te praten. Sorry vriend, de enige woorden die ik ken zijn: Katjang en pisang en voor de rest ben ik meer van de hutspot en de speklappen. Dus ik zit lekker met de andere moeders t chillen komt er ene Patricia van het programma naar me toe en vraagt aan mij of ik met nog 2 andere mamma's wil helpen op de set bij de fitnisstoestellen om ervoor te zorgen dat die kleintjes er niet afdonderen.

Nou dat heb ik geweten. Daar stond ik dan met mijn goede gedrag. Nerissa en Esmay mijn nichtje van 5 op de loopband en de fiets. Zijn ze aan het filmen, stopt die loopband ermee!! Ik stond wat te drukken op die knopjes, want het zweet brak me alweer uit. Hij deed het niet meer. Echt weer iets voor mij. Polly sloopt weer iets.

Ik kon natuurlijk niet even zeggen"CUT" ofzo, dus ik fluisterste dat ze maar net alsof moest doen. Elke aflevering duurt maar 10 min. En er werden er 5 opgenomen. Bij de 2e x, wilden mijn spruitjes wel opeens dansen. Ik kon mijn lachen niet meer inhouden, telkens als de mijne begon mee te doen. Iedereen ging naar achteren, Neris ging naar voren.

De rest danste naar links, Neris naar rechts. Nog steeds stond ik te kutten met die loopband, bleek de stekker los te zitten. Ja, hoe moet ik dat nou weten. Komt er zo'n productiemederwerkster naar ons moeders toe, zegt ze dat we ook mee moeten dansen met het introdansje, dat staat leuker. Ik kan helemaal niet dansen, laat staan dat ik ritmegevoel heb. Het was gewoon te erg voor woorden, schaamteloos. Het is dan ook duidelijk te zien dat Nerissa de 'moves' van haar moeder heeft.

Het werd steeds warmer en de oefeningen steeds moeilijker, vond ik. Nou ja, ik heb mijn best gedaan en die meiden ook. Eenmaal terug in de auto, beloof ik de meiden nog een lekkere grote ijs bij MaccieD, maar voordat we Hilversum uit zijn slapen ze al.

Samen met Aleide en Eva Heel wat vette acties geleerd, die ik hoop te kunnen onthouden voor de 10e. Ik ga nu nog ff de gym in en vanavond boksen en daarna FF. Voor degenen die willen kijken hoe ik mezelf voor schut zet op nationale televisie. Het programma heet Karl's Kids Club en wordt volgende week ma-vr uitgezonden om Ik heb laatst m'n t-shirt te warm gewassen en nu is ie te klein. Daarna heb ik 'm te koud gewassen in de hoop dat ie weer wat groter zou worden, maar helaas.

Wat kan ik daar nou nog aan doen? Ik heb vandaag vette coowle topje gekocht voor kickboxen!!!! Ik hoop dat je je met de volgende wedstrijd waagt aan onze dresscode! Wedden dat je wint? Ze zegt dat er niets meer aan te doen is, pass hem door aan je zoon Is er al een BRC site? Aleide, onze Wizz op het Web is er druk mee bezig.

Damn, jouw moeder is handig: Jinx, ik denk dat je even me opniew me moet pmen je telefoon nummer ben ik kwijt. Jinx, ik denk dat je even me opniew me moet pmen je telefoon nummer ben ik kwijt: Alsof je die ooit gehad hebt Ik zie jou de 10de. Lief dagboek, Ik heb deze week weinig spannends meegemaakt.

Alleen maar hard aan het trainen voor de 10e en zenuwachtig zijn. Dat ben ik nu inmiddels niet meer. Wat er ook gaat gebeuren, ik heb hard getraind, mijn meiden zijn er en het kan nooit meer pijn doen, dan mijn bevalling. Ook ben ik al een aantal weken niet meer naar de Burger King geweest, geen speklapjes meer van mijn mams gegeten, geen alcohol genuttigt en waarschijnlijk moet ik vrijdag het gala in Leeuwarden missen, als mijn koorts niet rap zakt.

Dit allemaal voor een gevecht van hopelijk minder dan 6 minuten. Ik kan niet tegen dit vage weer. Warm, koud, regen, zon, ik ben voor het eerst weer eens flink ziek geweest.

Ik heb voor mezelf besloten dat dit gevecht een "Battle of the Last Crispy Chicken"is. Nou dat zullen we dan zaterdag maar eens ff moeten bezien. Gisteren was ik een beetje na het trainen aan het opruimen en toen kwam ik de tas van Hoes tegen. Ik dacht, laat ik eens een goede daad doen, ik moet toch nog wassen, ik doe zijn spulletjes ook ff in de was.

Een T-shirt, broekie, bandages, mijn troep, alles was donkere was. Onze shirts zijn lichtgrijs en de bandages waren rood. Hoes heeft nu een rozeLoeksshirt! Paniek, strax wordt ie boos. Moeders uit haar bedje gebelt om Probeer hem nog een keer te wassen met Oxitroep en hoop er maar het beste van, anders is het een verloren zaak, Succes en welterusten.

Nou ja, ik had het geprobeerd, maar het mocht niet baten, dat ding bleef roze. Misschien zou het hem niet opvallen?! Vanmorgen moest ik nog wat bijvullen en hij moest les geven. Hoe kon ik dit nou subtiel brengen? Beloof dat je niet boos wordt..? Deze zinnen gebruik ik al vanaf jongs af aan, als ik bijvoorbeeld mijn scooter aan puin had gereden, nu mijn auto of eigenlijk alijd als ik wat van mijn moeder moest of als ik het niet durfde te vertellen.

Gelukkig vatte Hoes het beter op dan mijn mams in sommige situaties, want hij moest er gelukkig wel om lachen. Het was hem zelf ook al een keer overkomen. Nou moet je niet denken dat ik niet kan wassen, want dat kan ik normaal gesproken wel, alleen wist ik veel dat die bandages nieuw waren!!

Ook had ik deze week een kadootje van mijn katje gekregen. Ze had hem precies voor de wc deur gelegt en toen ik beneden kwam, zat ze er trots naast en gaf er een duwtje tegen met haar poot. Zo van, voor jou bewaard, lief he??? Jakkes, als ik echt iets heel vies vind dan zijn het wel dode muizen. Ze trapte er niet in helaas, dus er zat niets anders op om het lijk te begraven onder een hoop keukenrol en te wachten tot iemand anders het zou weghalen. Ze sprongen er gewoon overheen.

Gelukkig kwam opa Piet 2 dagen later langs om het halve muizenbeest van de grond af te schrapen en na "De Plek" goed te hebben gereinigt met bleek, soda en Glorix Eucalyptus, konden we weer normaal naar de wc.

Toen ik een dag later terug kwam van het strand stond ik in mijn keuken mijn tas uit te pakken. En uit mijn ooghoek zag ik iets bewegen bij de deur. Gatver, een levende muis Waar houdt het op??

Wat heb ik aan die kat? Het bleek een babyvleermuis te zijn en aangezien ik net The Last Vampiere had gezien, had ik besloten maar meteen opa Piet te bellen. Die heeft hem gevangen en hem in de tuin weer neergezet, laat hem maar lekker een prik halen, als hij gebeten wordt. Ik hou niet zo van prikken. Morgen nog 2 uurtjes trainen en dan zaterdag er het beste van maken. Lief Dagboek, Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover Hoop ik, misschien val ik wel flauw ofzo.

Of kunnen we Barneveld niet vinden. Of misschien krijgen we wel een lekke band. De griep heb ik nog steeds, maar ik pomp me wel vol met aspirienes, dan moet het wel lukken. Ben al 2 dagen aan het helpen met verhuizen, dressoirtje over het balkon omhoog??

Welja, alsof ik weet wat ik dan moet doen. Dus dat nieuwe dressoir staat daar te leunen op een trappetje met opa eronder en ik op het balkon. Ik hield hem wel van de kant af, maar duwde hem ook naar achteren, wat dus resulteerde dat opa van de trap afkukelde met het dressoir in zijn nek en ik had dat kutding nog via het touw aan mijn armpje bungelen.

Het is mij toen pijnlijk duidelijk geworden dat vrouwen niet alles kunnen wat mannen doen. Mannen zijn goed in verhuizen and that shit. Vandaag was het de beurt aan twee stoeltjes, best zwaar. Via de trap, ik onderop, bocht in de trap. Je raad het wel, stoel bleef steken, Jinxy stond vast onder dat kutding en opa laat hem gaan bovenop mijn neus. Natuurlijk had ik hem niet!!! Anders hoorde je mijn neus niet kraken! Ik was zo pissig, die ouwe liet me maar ff met rust, die dacht ook, die pinda moet ik ook niet in de weg zitten als ze pijn heeft.

Hij is niet gebroken en ik ben nog steeds gefucked, dus morgen komt goed uit. Kan ik al mijn verhuisfrustraties botvieren. Normaal gesproken had ik gezegt dat ik liever niet mee wilde helpen, want ik ben gewoon niet handig in zulke dingen. D , dus ik kon hem niet weigeren. We zullen zien morgen en ik hoop weer veel forumleden te spreken, dan ken ik eindenlijk een gezicht plaatsen bij de namen Lief Dagboek, Tsja, wat moet ik erover zeggen Ik probeerde eruit te komen, maar het lukte me niet.

Ik was nog veel te veel aan het nadenken en op een gegeven moment, hoorde ik mijn hartslag steeds langzamer suizen in mijn oren, dus tikte ik maar af.

Ik had er zo'n zin in! En achteraf was ik zo kwaad op mezelf. Ik kon mezelf wel schieten. En wat ik nog erger vond was, dat ik mijn tranen niet in bedwang kon houden, zo teleurgesteld was ik in mezelf. En al mijn homies kwamen naar mij toe om mij een hart onder de riem te steken en dan begon ik gewoon weer te janken!!!

Voor alle duidelijkheid, ik huil nooit!! Niet om lichamelijke pijn ofzo, dit was pure ongerepte emotie en ik schaam me rot. Voor het eerst in lange tijd was Loeks Gym eens op tijd aanwezig. Het was warm en Ellen, Kathleen en ik hadden al snel die lekkere Capoeira duds in het zicht! Maar helaas waren ze er al snel weer vandoor. Er was lekker eten en Rick was er ook klaar voor.

Bij Nadia was ik zo nerveus dat er een ring in Ede stond. Ik had daarvoor alleen nog maar 1x grappling gedaan en dat was gewoon op een mat. En als iets niet lukt of ik ben nerveus, dan begin ik te giechelen. Bij Nadia heb ik alleen maar gegiecheld geloof ik.

Maar dit x niet, onder streng toezicht van mijn chick Ellen, bleef ik geconcentreerd, ook zelfs toen we ons moesten voorstellen aan het begin van de avond.

Toen ik naast Marissa stond wou ik eigenlijk tegen haar zeggen dat ik het allemal wel heel spannend vond, maar dat deed ik toch maar niet. Lekker opgewarmd en na die mooie partij van Rick te hebben gezien, wou ik alleen nog maar nog sneller die ring in. Ik vond het al een wonder dat ik nie ben uitgegleden op de catwalk, niet ben gestruikeld over het touw en niet was vergeten de jury en de scheids te groeten.

Ik was er helemaal klaar voor, totdat ik die kap op mijn hoofd kreeg, het leek net een bak met water die over mijn hoofd kreeg leeggegoten, want tegelijkertijd spoelde ook mijn concentratie weg.

Wat zat dat ding strak zeg!! Ik hoorde half wat de scheids zei, iets over geen middentrappen paniek, wat nou geen middentrappen?? Bedoelde hij op de grond of staand? Daar ging de bel, ik val aan, struikel over mijn platvoeten, trek haar nog naar beneden via haar enkels en toen was ik mijn arm al kwijt, die had zij dus Ik wil via deze weg nog iedereen bedanken voor hun support, echt heel lief.

Ik vond er een gezellige sfeer hangen en het publiek was ook gezellig. Er was lekker eten: Ook heb ik nog de genoegen gehad om kennis te maken met een paar leden die ik nog niet kon V. Ga vanavond maar weer trainen en morgen eens die klemmen doornemen. Lief Dagboek, De laatse tijd veel mee gemaakt, maar weinig achter de computer gezeten. Vorige week zaterdag gingen Ellen, Tanya en ik naar Irma om mee te doen aan het damesseminar. Na wat oefeningen en rondjes gedraaid te hebben, was het alweer pauze en daarna moesten we weer wat muziek opzetten.

Die bestond grotendeels uit bodyshape en al die andere bende, dus het was wel weer lachen toen er zo'n zoetsappig salsa deutnje uit de speakers kwam. We waren steeds meliger aan het worden, maar er moest ook getraind worden, dus we vervolgde onze training en aan het einde gingen we nog wat buikspieren doen.

Je handen in de lucht en de ander lekker te keer gaan op je buikspieren wekte toch in het begin wat angst aan, maar het was best lekker Afijn, nadat de training was afgelopen en we zo trots op onszelf waren omdat we op zaterdag getraind hadden doken we de eerste de beste snackbar in en ik genoten ik in ieder geval van mijn broodje kaassoufle met pindasaus.

Er was helaas geen Burger King. Gisteren hebben Jordy meegedaan in Ede. De rest moest helaas werken en onze trainer was met Robertje, Nordin en Rene naar Ierland, waar ze overigens allemaal hebben gewonnen door KO en opgave's!!

Kens's we zijn trots op jullie!!!! Ik kwam in een leuke poule met Nadia, Yasmine, Carola en Cat. Voor de rest waren er nog een paar meiden uit Duitsland. Waarvan er een steeds op de heupen sprong, dinsdag meteen ff vragen wat je daar mee aan moet aangezien je niet mag slammen.

Ik ben zo traag als dikke stront, dus mijn eerste partijtje tegen Nadiaatje verliep voor mij nou niet echt soepeltjes. Wist ik veel dat je geen Shit mag zeggen. Dat zei ik dus nadat ik mezelf er weer over verbaasde dat ik in een armklem kwam. Nou ja, de scheids stopte het gelijk, dus ik had al verloren. Ik heb overigens alles verloren, hahaha! Ik snap niet hoe ik mijn 1e keer alles had gewonnen. Misschien omdat ik toen nog niet die meiden kon, of misschien had ik toen wat beter geslapen.

Aangezien ik dit keer al om Jordy ging voor de 1e x mee en hij heeft zich pittig geweerd. De 1e 2 gewonnen en de rest verloren. Op de terugweg barstte we voor de verandering weer eens van de honger.

En er is niets erger als je de grote gele M ziet en je te laat bent om af te slaan, tot 2x aan toe!! Bij de Ikea in A'dam, was ik er eindelijk op tijd af en hebben we lekker zitten smikkelen. Ik moest om Daar bedoel ik wooken mee of iets anders orientaals. Als mijn zusje en ik bij de groentenboer staan, neemt zij meestaliets van paksoi ofzo en ik gesneden andijvie voor in de stamppot met spekkies en gekookte ei.

Ik ben met recht een Conimexpinda. Een indische rijsttafel maken is aan mij niet besteed. In ieder geval was ik stiekem blij dat ik al wat gegeten had, toen bleek dat we gingen gourmetten. En er stond veeeel op die tafel.

Tot overmaat van ramp was mijn zwager vissen op de Noordzee, dus werd er van uit gegaan dat ik de boel wel zou opeten. Ik heb me in een lange tijd niet zo beroerd gevoeld. Ik kon moeilijk zeggen dat ik bij de Maccie-D was geweest, want ze had zo haar best gedaan. We hebben het nog uitvoerig over mijn ex gehad, de stalker.

En we waren er over uit, dat als hij me nu nog 1x lastigvalt, ik aangifte moet doen bij de politie. Sommigen mannen snappen er niks van en stoppen pas als je ze laat zien dat je het nu echt meent.

Vanavond ga ik weer voor het eerst een borreltje doen. Mij verbazen of hij werkelijk nog smaakt. Na zo'n lange tijd op Red Bull en spa blauw te zijn uitgeweest, kan een borrel misschien wel helemaal verkeerd uitvallen.

Mijn dochtertje heeft morgen studiedag, dus vrij. Een studie dag in de kleuterklas??? Ik had er nog nooit van gehoord, dus dat betekent dat moeders morgen kan uitslapen. Overigens vond ik het echt heel leuk om Tsuki een keer in het echie heb mogen ontmoeten, wat een lekker binkie had hij mee zeg.

Daar bedoel ik zijn zoontje dus mee. Shame on you Jinxie. Toen ik vroeger in een Internaat werkte maakte de kok er ook nog wel eens nasi goreng. Dat noemden we altijd "nasi-boerefluitjes". Ook zoiets, maar dan omgekeerd. Nou adios XXXX LOL dank je , de kleine vond het te gek , en je zou denken dattie na de hele dag daar rondgelopen te hebben wel helemaal kapot zou zijn maar hij ging thuis vrolijk verder, het enige wat ie kon zeggen was papa wanneer gaan we weer naar dat grondvechten.

Lief dagboek, Gisteren werd mijn vriendinnetje om Nadat haar vriendinntejes uit haar dorpje waren vertrokken, gingen we een minidebat houden over waar we heen zouden gaan. Ik had ook wel zin om naar Rotjeknor te gaan naar The BaliBeachClub, maar daar had zij niet zo'n zin in. Het werd dus het Leidsche. We begonnen bij Haagen Daz met een lekker ijsje en een mega grote muffin. Zij opperde het plan om naar de CoolDown te gaan. De CoolDown, tsja, het was er een beetje eenzaam als zeg ik het zelf, maar na 2 borrels werd het al snel wat gezelliger.

Al snel zag ik er wel het positieve van in, een lege dansvloer bedoel ik, des te meer ruimte had ik om eens lekker achterlijk te doen. Ik was niet eens gestruikeld, maar ik greep wel mis met een barkruk. Dat je ff op een barkruk wilt leunen om uit te puffen en opeens staat hij er niet meer.

Kijk als het nou stampdruk was geweest, maar er was bijna geen kip, dus war dat ding nou is gebleven, is mij nog steeds een raadsel. Er was een optreden van een of andere gast.

Hij deed het wel leuk, maar kreeg niet echt het publiek los en ook niet naar voren. Ik had op dat punt echt last van plaatsvervangende schaamte, zo zielig vond ik het voor hem. Mijn vriendinnetje werd geregeld door een of andere kerel, die begon opmerkingen over haar ass te maken, iets met gevaarlijk ofzo.

Nou ja, in ieder geval bleven we nog ff rondhangen, totdat diezelfde gast met zijn 'baas' kwam aanzetten. Een klein, bol vervelend mannetje die beweerde de manager van Lange frans en Baas B te zijn. Jaja, dat zal wel. Of ze wou figuren in hun volgende clip. Ha, toevallig had ik net Loverboy gezien, dus daar trappen we niet in. Komt die andere gast bij mij ouwehoeren over zijn bankrekening, dat hij al En waar baseren we dat op?

Ik stond gelijk op mijn achterste poten en eiste een verklaring, haha wie dacht hij wel dat hij was. Ik dop mijn eigen boontjes prima. En daar heb ik een kerel niet voor nodig. Voor je het weet is het uit en wil hij alles weer terug, dat is mij 1x overkomen en dat zal me niet nog eens gebeuren.

Alsof een vrouw aan het einde van een relatie een bonnetje gaat opmaken. Ik heb zovaak je was gedaan, je hebt zoveel keer gedoucht, ik heb zovaak het gas voor je aangestoken om je vreten te maken.

Afstandsbedieninghuur en dan hebben we het nog niet eens over de rest Maar kneuzen zal je er altijd tussen houden. Dat soort dingen scheiden de jongetjes van de echte mannen, ja toch? In ieder geval, we zijn hem snel gepeerd en kwamen tot de conclusie dat de lelijkerd eerst de lekkere ergens op afstuurd en daarna het chickie aan de lelijkerd voorsteld. Zeker een minderwaardigheidscomplex ofzo. Toen ik wat later in mijn bedje lag, moest ik er wel ff over nadenken.

Zou het mogelijk zijn, dat als ik gewoon in mijn laffe spijkerbroek, een hempje en mijn gympies eerder word benaderd door een 'chick', dan als ik op mijn rupsigst sta te wezen??? Ik bedoel, ben je dan als vrouw makkelijker aan te spreken? Zijn mannen zo bang om afgewezen te worden? Ik snap nix van die kerels. Volgende week naar 50cent!!!

Yahoo, mag mijn bril wel weer niet vergeten, zoals bij Puffy, Pdiddy of hoe die ook alweer heet. Want toen zag ik er helemaal niks van. Bianca, ik denk echt dat wij moeten trouwen. Ik hoor van je jij mag getuige zijn.

Ik heb je zaterdag niet gezien in de Cooldown Gezellig, dus ik mijn vaste stapvriend Ellie opgebeld of ze zin had om mee te gaan. Komen we daar aan, moesten we onze naam opgeven enzo.

Hahaha, we lagen helemaal in een deuk. Gelukkig hadden we daar al rekening mee gehouden, dus we konden evengoed onze jasjes nog op laten hangen en muntjes halen. Waarvan ik er 10 voor 8 euro had afgetroggeld van een meisje dat naar huis wou en niet van haar muntjes afkwam, hihi. De afspraak was dat we naar huis zouden gaan als er geen bal aan was. Jammer genoeg had ik mijn pedopas thuisgelaten, want ik was ongeveer de oudste, maar de muziek was leuk en hip, dus na een borrel de voetjes van de vloer.

Op een gegeven moment sta ik een beetje laf te dansen en voel ik iets achter mijn reet. Staat er zo'n gast half tegen me aan te rijden!! Probeert hij het later weer, een volhouder, dus ik vals meezingen op het liedje, als een achterlijke dansen uit de maat enzo en volgens mij begreep hij het toen wel.

Geen enkele man staat graag voor schut, hahaha! Na 1,5 uur hadden we het wel weer gezien en zijn we naar huis gegaan.

Ik had maar 1 borreltje op, maar in de auto kreeg ik het opeens op mijn heupen. Ik werd oervervelend en ik heb er dingen uitgekraamt die helaas niet voor herhaling vatbaar zijn. Maar ik lag kennelijk helemaal in een deuk om mij eigen grappen en grollen, nou ja, voor de details moet je maar bij Ellen zijn.

Zaterdag, moest ons medelid Patricia vechten in H'sum. Het was een leuk gala met leuke gematchte partijen. Helaas had Patries op punten verloren, maar ze had goed gevochten en we zijn trots op je, meid! Er was ook een demo partij van een 11jarig meisje Kelly die tegen een jongen van haar eigen leeftijd moest, wat een bikkel. Na 1x 8 tellen te hebben gehad ging ze er gewoon weer vol tegenaan. Die kleine meid toonde de ware spirit.

Dus bij deze heeft ze ons als trouwe fans. Helaas, liep het allemaal een beetje uit, wat resulteerde in het feit dat ik de 2 laatste partijen gemist had omdat ik in slaap was gesukkeld tussen het publiek. We waren bekant pas om 1. Het plan was om nog naar Club More te gaan, maar aangezien we geen parkeerplaats konden vinden en ik gierde van de honger zijn we naar Patries dr huis gegaan en hebben we tot Ik lag om Zondag gaan Jordy Sparky en ik trainen bij mijn shootogoeroe Martijn de Jong.

Het begint om Ik wist toch zeker dat ik eenmaaal in Deventer aangekomen, dat ik links moest, maarre toen kwam ik zowat weer in Diepeveen tercht, dus daar zat ik toch ook niet echt goed.

Inmiddels was het al We waren om Vervolgens maakt hij een 'move', zodat mijn eigen vinger in mijn eigen oog priemt. Diep van binnen moest ik echt janken van de pijn, maar ik heb doorgebeten en beweerde dat er 'slechts' een vuiltje in mijn oog zat.

Nog 1 rondje geprobeerd te sparren met Alistair, maar dat was een hopeloze zaak en me daarna maar weer uitgeleefd op Jordy. Jammer genoeg heb ik niet eens kunnen trainen met mijn heldin Marloes, want voordat ik het wist waren de 2 uur alweer om en waren we weer op weg naar huis.

Ik stond meteen weer in de file en zo laf als we waren hebben Jordy en ik op alle liedjes meegezongen voor 3 uur lang, van Skyradio tot Radio Nl, van Magic Fm tot Wild Fm. Met de telefoon in ons hand hebben we ons laten gaan op Meatloaf duet , een mooie solo van Jordy op R Kelly, I can Fly.

En we zijn er allebei over uit dat ik toch echt geen zangcarriere moet gaan beginnen, want ik kan het echt niet. Maar we hebben wel een lol gehad.

Luister, vroeger werkte ik een kroeg en we hadden altijd van die gezellige vrijdagavond karaoke avonden. Op een gegeven moment werden ze niet meer gehouden, dus ik vragen waarom JIJ bent de reden waarom, kreeg ik te horen. De mensen bleven gewoon weg als ik de mic had, na een paar borrels werd het er ook meestal niet beter op, al zeg ik het zelf.

Vandaag weer als een bikkeltje getraind op de zak, ondanks mijn spierpijn en mijn geblesseerde oog. En hoe is het met de BRC site?? Ik flans die site in mijn vrije uurtjes in elkaar, dus graag wat geduld. Als het heugelijke nieuws er is horen jullie het als eerste! P lijkt bushido-europe wel: Bianca,viel tog best mee je zangkwaliteiten: Erg grappig, de volgende x neem ik de jouwe op, brand ik het op een cdtje en draai hem als je weer de ring in gaat, Sparky: Ben blij dat ik er weer een beetje door heen kan kijken, zonder dat mijn oogspieren beginnen samen te knijpen.

Nee hoor, ik had nog een dagje last van een beetje branderig gevoel en daarna was het weer over. Na een korte discussie over de taart 4 verschillende soorten, stom!!

Vrouwtje zit met mannetje relaxed op de bank ff een filmpje te kijken. Als je relaxed zit, laat je ook je spieren relaxen, toch?

Dus ook je buikspieren. Krijg je opeens uit het niets zo'n opmerking van: Dat zegt een kerel dan meestal als hij een bak chips aan het leegkanen is en het vrouwtje zit vervolgens de volgende keren met haar adem ingehouden, alles behalve relaxed met hem een film te kijken.

Als je iets niet meent, moet je het ook niet zeggen. Dat wekt onrust, want wanneer menen ze het dan wel? Zijn daar geheime tekens voor? Toen ik nog jong was: Toen zei mijn toenmalige vriendje, waar ik heel erg verliefd op was. Zo naief en verliefd als dat ik was, ben ik gestopt met eten. Dat heb ik een jaar volgehouden en toen heeft mijn moeder me weer naar huis gehaald. Ik moest weer opnieuw leren eten met 6 kleine maaltijdjes per dag, maar de grootste schade was al aangericht.

Mijn schildklier was onherstelbaar beschadigt, doordat ik roofbouw op mijn lichaam had gepleegt. Te weinig eten, trainen, een fulltime baan en in het weekend nog achter de bar hadden zijn tol geeist. Hij moest er uit. Ik ben nog steeds niet helemaal beter en dat zal ik ook nooit meer worden.

Je schildklier ligt waar ik mijn litteken in mijn nek van heb. Wat nog het meeste steekt is dat mijn ex enkele jaren later zei, dat hij eigenlijk een grapje maakte en het niet uitmaakte hoe ik eruit zag als ik maar geen kamerolifant proporties aan zou nemen. Wat ik hier van geleerd heb? Bij deze de gratis voorlichting van Jinxy voor deze week!!!!! Je kan beter zeggen fuck mijn naieve gedrag dan fuck all men.

Je moet goed lezen, Aaron!!! Het moraal van dit verhaal is dus, als jullie denken een grapje te maken, vatten wij dat als serieus op. En ik zeg toch niet dat dit voor alle meiden geldt, maar wel voor veel, want iedereen is diep van binnen onzeker over zichzelf, behalve jij dan misschien.

Jij denkt dat je God's Gift 2 all women bent: WTF is dat dan niet zo???????? Grapje, Aaron Dat veel meiden het niet als grapje opvatten, is hun probleem. Misschien moeten de ouders eens eerder de speen uit de mond halen. Ik ben trouwens gods gift voor de vrouwen. Er is niemand zo eerlijk als ik. Als je er uitziet als een rolade in dat pakje, zeg ik dat ipv dat je voorschut loopt tegen over de rest van de generatie. Ik ben vooral een gezien persoon bij de dames in ede.

Mannen intelligenter dan vrouwen volgens studie Een nieuwe, controversiële studie zou aantonen dat mannen intelligenter zijn dan vrouwen. Volgens het onderzoek is het IQ bij mannen gemiddeld vijf punten hoger dan bij vrouwen. De wetenschappers die het onderzoek uitvoerden beweren dat dit verklaart waarom mannen vaker de Nobelprijs winnen dan vrouwen.

Blank slimmer dan zwart Eén van de onderzoekers is Richard Lynn, Emeritus Professor in de Psychologie aan de Ulster Universiteit, die al eerder controversiële onderzoeken over intelligentie publiceerde. Zo beweerde hij eerder al eens dat mannen slimmer zijn dan vrouwen, maar ook dat blanken slimmer zijn dan zwarten, en Aziaten slimmer dan Europeanen.

Het nieuwe onderzoek werd geleid door Dr. Irwing, die beweert dat er sterk bewijs is dat mannen niet alleen grotere hersenen hebben, maar ook een hoger IQ hebben dan vrouwen. Hij argumenteert dat een verschil van vijf punten op het IQ niet als onbelangrijk kan afgedaan worden. Volgens de resultaten wil dat zeggen dat er tegenover elke vrouw met een IQ hoger dan drie mannen staan.

Voor elke vrouw met een IQ hoger dan , zijn er dan 5,5 mannen. Ach wat moet je er op zeggen? Dat geeft maar weer aan dat de post van MTE correct is Als je tegen een man zegt "Je bent te dik" dan zegt ie "Dan zit jij voortaan bovenop! Jinx, je hebt er een fan bij: Lekker leesvoer, en zelfs roze ga ik mooi vinden: Ik hoopte al dat ik niet gezien zou worden.

Vriend Ellen, kwam gezellie een filmpie kijken en we hadden zoals gewoonlijk trek in lekkers alleen geen van beiden had zin om wat te halen. Ik bedoel, je hebt het zelf gezien, ik zat al in mijn pyama.

Maar omdat het al veel te laat was om nog iets te kunne bestellen, moest ik er wel uit om wat te halen. De keuze viel op onze favoriete snackbar Danny's en ik dacht, het zal er wel rustig zijn, dus ik ga me niet helemaal omkleden. Welke maf zit er nog om FOUT, het teras zat vol en binnen was het me ook te druk. Dus ik in mijn roze pyamabroek en dito sloffen, maar wachten tot ik zo snel mogelijk werd geholpen en hem kon smeren.

Dat heb ik weer!!! Ik heb trouwens wel daarmee mijn loyaliteit als een BRC vriend aan Ellen getoond, vind je niet?? Wie was jij dan? XXX Hey, je hebt je loyaliteit tegenover je vriendin absoluut bewezen 8 Ach ik vond het er wel leuk uitzien hoor. Wees niet bang je zag er goed uit hoor. Wie ik ben vraag je. Ik stond nerveus op me patat en me bier te wachten blikjes á 1,70 per stuk..

P weet je het alweer? Je vergeet er nog bij te zeggen dat je een natte plek bij je kruis had, op het moment dat ze dacht je naar je keek. Jaaaaaaaaa je loyaliteit heb je al meerdere keren bewezen, maar idd, om in een roze pyjamabroek over straat te gaan om slechte dingen voor mij te halen dat is toch wel een topactie: P Zaten jullie aan de zijkant van de bar en waren jullie met de fiets??? Lief dagboek, de laatste x dat ik naar een concert ben geweest, was naar de Backstreet Boys in de Arena.

In de eerste instantie wilden we naar Eminem ik en naar 50cent El , maar helaas moest de mijne ff tijdelijk op vakantie, dus El had de kaartjes al terug gebracht. We reisden al vroeg af naar Rotjeknor om de file's te vermijden en besloten nog wat te shoppen.

Het concert begon pas rond Wat te doen in zo'n situatie???? Maar zo gezond als dat we zijn: Besloten we niet naar de Burger King te gaan, maar iets degelijks te gaan eten.

Zie ik op dat menukaartje 3 soorten bami staan. Gewone bami, Javaanse bruine bami en Mie Zoals een echte Conimex pinda beaamt, vroeg ik dus zonder te blikken en te blozen, wat het verschil was tussen die 3 bami's was en of ik het kon vergelijken met de bamienestjes van Honig!!! Dat lieve vrouwtje keek me aan of ze me niet helemaal begreep en begon toen te lachen. Dus ze nam me ff apart en legde de hele kaart aan mij uit.

Ik ging voor de sautosoep, met een drijvend gekookt ei erin: Daarna off to G-Unit!! We hadden zitplaatsen, want Ellie was zo lief om er aan te denken dat ik best een ienimienie ben en staand weinig had kunnen zien. Na Party Squad in het voorprogramma, ik kon hem bijna meezingen. Begon ons feestje pas echt. Het eerste wat opviel ws dat hij niet zo strak eruit zag in het echt als op tv. Hij was echt goed, Mase kwam zelfs nog voorbij leeft hij ook nog , Olivia lekker wijf , Mos Def of was het Mobb Deep en nog vele anderen.

El is the music expert in die dingen ook handig voor je opkomstnummers: D Toen we wat aan het rondzwerven waren kwamen we ook nog een zekere bejaarde tegen die uit zijn dak ging op 'Tha Club'. Omdat we zo slim waren om eerst een uitrijkaart te halen waren we om Over thee gesproken, morgen hebben we op de BRC een speciale gast: I'm loving it, op de stoel, dus tot snel. Je vergeet er nog bij te zeggen dat je een natte plek bij je kruis had, op het moment dat ze dacht je naar je keek: Ik heb Jinx gisteren nog ff "ontmoet" Pooooeh mannen..

Praatjes vullen geen gaatjes. Lief dagboek, Vorige week was een dramaweek. Evengoed ben ik toch maar de ring ingegaan voor mijn 1e kickbokspartij. Wel verloren op punten, maar ik had me ook niet al te best voor bereid. We zouden daarna nog ff gaan stappen, maar dat ging mooi niet door. Ik was zelfs te moe voor de Burger King. En dat zegt heel wat! De volgende dag kon ik amper lopen, dus ben ik ff langs de EHBO geweest.

Haarscheurtjes in mijn middevoetsbeentjes, auw!!! Ik snapte helemaal nix meer van dat gala. Wanneer was het nou een 8man toernooi en wanneer waren de normale partijen. Het feit dat ik iemand anders voor Drago aanzag hielp me ook niet echt verder. Wel heel veel leuke mensen gesproken, I'm loving it, Mr.

Ben tot 5x bijna gestruikeld over de kabels die over de grond lagen vastgeplakt en ben 3x tegen dezelfde persoon aan gelopen. Als ik eraan kom, ga je toch vanzelf al aan de kant, voor je eigen veiligheid.

Dan stond het licht aan, toen weer uit. Iedereen weet toch dat ik het allemaal niet meer zo goed zie???!! Ach ja, en tot overmaat van ramp, schopte Bas zijn biertje om op de tribune, wat als gevolg dat het bier langzaamaan mijn witte rokje natmaakte.

Hoe kan ik mijn sexy loopje doen met een natte plek op mijn reet!!! D Op de foto gezet door Dave en na afloop nog ff naar de stad geweest. Ik kan de hele week al niet trainen, heb voor het eerst weer ff Desperate Housewives gezien en kan nu een film kijken vanaf het begin en niet als hij bijna is afgelopen.

Dat kickboksen is wel ff andere koek, dan FF. Of ik kan het gewoon niet, dat kan ook. D Afijn, volgende week weer trainen en ff oefenen op mijn dekking. Vond het wel top dat Robertje mee kwam in de hoek, ook al moest hij zelf vechten de volgende dag. Onze Ellie is ziek deze week, dus we hebben geen BRCthee met juicy details. Volgende week maar weer. Lief Dagboek, Vandaag is het vrijdag 11 november.

Maarten en zoals elke toegewijde mams struin ik vanavond vanaf Vanmorgen bij het ontbijt deelde mijn dochtertje ff haar vrij logistieke strijdplan met me.

Ze vond dat ik ook maar ff een xtra tas mee moest nemen. Niet voor het xtra snoep, maar voor de ongetwijfelde mandarijnen, pepernoten en taaitaai. We moeten eerst in ons eigen buurtje lopen, dan bij oma Ida eten en dan kan ze nog ff met haar nichtje langs de buren en tot slot bij opa Piet langs. En dit dus allemaal in een tijdbestek van 2,5 uur. Ik vroeg haar voorzichtig of we niet beter alleen bij oma ida konden gaan zingen, maar daar wou ze niets van weten.

En aangezien ze al braaf de hele week haar bordje leegeet, kan ik haar dit vrij onlogistieke plan niet weigeren. Morgen Ede's Best against the Rest. Spannend hoor, Romano's partij, daar heb ik al 2 nachten slapeloze nachten van. Ik ben zo benieuwd wat hij er van gaat bakken. Wieger moet en ikzelf heb een grapplingpartijtje tegen Yasmine staan. Het hele gala bestaat uit een mooie line-up, dus het zal wel weer heel gezellig worden. En de Sint komt natuurlijk in het land. Daar gaan we weer, liedjes zingen bij de deur, een nepsleutel verstoppen op het randje van de brievenbus voor de Piet.

Wortels, water, melk en koekjes klaarzetten. En mijn belangrijkste taak niet vergeten Ja, ik was het vorig jaar een keer vergeten. Neris moest toen bijna naar een therapeut, wegens het verdriet. Ach ja, kan gebeuren.

Nou een gezellig weekend en tot volgende week. Dus je bent niet bij de sinterklaas intocht in Alkmaar morgen. Al die bedelende kids aan de deur. Max is Jarig vandaag. Ben blij dat we zijn verjaardag woensdag al gevierd hadden. Scheelt weer een hoop stress. De lampionnen hier liggen al klaar. Alleen nu nog opzoek naar de juiste tas Nog van harte gefeliciteerd!! Ik had een rugzak voor dr, maar na traject 2, mocht ik hem alweer vasthouden.

Wat een feest voor Max zeg. Lief Dagboek, Zaterdag, tsja, wat moet ik er nu weer over zeggen Ik vergat de jury te groeten, sorry nog. Ik stond tegenover Yasmine. Ik had geen zin om er te alng te staan, want mijn voet deed nog steeds pijn. Dus ik nam haar in een heupworp en toen wou ik ff te gretig haar laten afkloppen, wat niet echt lukte. Tsja, balen, maar ik zie het maar zo. Ik ben nu al mijn afspraken nagekomen en volgend jaar ga ik eerst ff goed trainen voordat ik ergens aan ga beginnen.

Ik was trouwens wel apetrots op Wieger zijn eerste partij en op Romano. Zo spannend, want Matthieu is niet de minste natuurlijk. Op de terugweg zochten we nog wanhopig naar een Burger King of een Maccie D. Maar helaas was alles gesloten. Kijk eens goed, wat valt je op? Ineens was ik klaar wakker. Ik bracht mijn gezicht dichter bij het scherm, zodat ik Barack Hussein Obama recht in de ogen kon kijken.

Zijn blik geeft me het gevoel dat het goed komt. Zijn woorden hebben me zelfs zo geïnspireerd dat ik heb besloten om te gaan studeren. Ik wil in zijn voetsporen treden. Toen hij mij de avond daarna inderdaad terugbelde, was ik beter voorbereid.

Dat is sterker, dominanter, zegt men. Bovendien, als jij vindt dat Obama op onze vader lijkt, dan is dat zo. Het is helemaal niet gek om zo iemand als hem als vaderfiguur te zien. Pas, nu realiseer ik mij hoe dat voor jou is. Carmen Breeveld 43 , directeur van een wervings- en selectiebureau Mijn zoontje van 7 liep woensdagmorgen de trap af, en riep: Dit is de eerste zwarte president en dat is cool. Obama is een rolmodel voor hem.

Ik heb zelf vlinders in mijn buik. Obama geeft mensen het geloof terug dat er wat kan veranderen. Voor minderheidsgroepen, voor vrouwen, voor armen. Laten wie die positieve Obama-energie omzetten in actie en eindelijk iets doen voor die vrouwen en minderheden die hier het nakijken hebben.

Waarom zouden wij niet voor elkaar krijgen wat die Amerikanen wel voor elkaar krijgen? Als je mensen apart zet, gaan ze zich daarnaar gedragen. Als iedereen praat over die Marokkaanse rotjochies, dan gaan Marokkaanse jongens denken dat zij zo zijn. Daar schiet niemand wat mee op.

We hebben positieve voorbeelden nodig. En nu hebben we er een op het hoogste niveau: Roy Ho Ten Soeng 63 , van Chinese komaf, geboren in Paramaribo, werd in de eerste allochtone burgemeester De overwinning van Barack Obama doet mij buitengewoon veel.

Ik vond zijn kandidatuur al een enorme emancipatorische doorbraak, maar dit is een overwinning voor alle kleurlingen. En dat gevoel is heel belangrijk. Toen ik in de eerste allochtone burgemeester van Nederland werd, kreeg ik diverse telefoontjes van Marokkanen. Ze wilden weten hoe ik het voor elkaar had gekregen. Veel allochtonen proberen niet eens om hun ambities waar te maken, omdat ze denken dat die buiten hun bereik liggen. Maar als een kleurling president van Amerika kan worden, dan staat niets je nog in de weg om je dromen na te jagen.

Het zal tijd kosten voor we daar zijn, maar deze verkiezing is een belangrijke stap in de goede richting. Niet alleen voor Obama, maar voor de mensheid. Roy Ho Ten Soeng scout voor het ministerie van Buitenlandse Zaken allochtone en vrouwelijke burgemeesterskandidaten. De verkiezing van Obama leeft absoluut in migrantenkring. Zelfs meisjes van 12 jaar hoor ik erover praten. Wie ik ook spreek, iedereen is gegrepen. Maar er wordt een psychologische vertaalslag gemaakt' waardoor Obama de man is die eindelijk voorbij het 'verschil' gaat.

De multiculturele samenleving is de realiteit voor jongeren, zij hebben het niet meer over verschil - daar haakt Obama op in. Dat zijn stiefvader uit Indonesië kwam, het grootste islamitische land ter wereld, spreekt moslims aan.

En jongeren vinden het geweldig dat hij werkte in de getto's. Dat hij al die kleuren en verschillen in zich mengt en weet wat armoede is, maakt hem cool. En zo wordt de vertaling gemaakt, wat zwart en blank is in de VS, wordt autochtoon en allochtoon in Nederland, maar vooral: Dat alles op tv te zien, was een collectieve gelukservaring.

Racisme tegelijkertijd met de ontkenning ervan. Een giftig stinkende lucht van racisme stijgt op uit al deze stukken. Dit belooft nog wat voor de toekomst. Nog iemand die ziet dat er en andere kant is aan de medaille:. De Volkskrant , , ingezonden brief van H. Bruins Zevenaar Blij met Obama Waarom toch die juichende toon in de bijdragen van journalisten en columnisten - niet alleen in de Volkskrant - over de zege van Obama? Want wat is nou zijn staat van dienst? We komen niet Verder dan enkele aansprekende speeches, ongetwijfeld gescreend en mede geschreven door zijn campagneteam.

Denkend over een verklaring voor dat enthousiasme kom ik niet verder dan anti-republikanisme erg begrijpelijk gezien de prestaties van Bush en de kleur en het ras van Obama. Waarom is men anno zo blij met een zwarte president? In dit verband mag men het best zorgelijk noemen dat 95 procent van de zwarten in de VS op Obama hebben gestemd, hoe begrijpelijk ook.

Wanneer blanken ook zouden stemmen op basis van ras-voorkeur zouden dezelfde journalisten dat waarschijnlijk racisme noemen. Nog een bevestiging van het soort plaatsen waar het racisme het grootst is: Eindelijk een soort van gerechtigheid, een zoon van een Keniaanse vader en een Amerikaanse moeder, Nu de vreugde wat is getemperd, vraagt het Franse tijdschrift Jeune Afrique zich af hoe progressief Afrika zelf eigenlijk is. Un Obama africain, est-ce possible?

Natuurlijk, zou je denken, maar bij nadere lezing van het artikel blijkt Afrika zelf helemaal niet zo progressief. Kinderen uit gemengde huwelijken maken weinig kans op het hoogste politieke ambt in de meeste Afrikaanse landen. In veel landen is zelfs in de grondwet verankerd dat beide ouders van een presidentskandidaat bij hun geboorte de nationaliteit van dat land moeten hebben.

Een halfbloed als Obama was dus kansloos geweest in Algerije en in Tunesië, waar zelfs alle grootouders de Tunesische nationaliteit moeten bezitten. In deze twee landen moet de kandidaat zelf ook in God geloven. Een halfbloed heeft wel politieke kansen in Zuid-Afrika, Kenia,. Jeune Afrique noemt twee halfbloeden die het wél tot president van een Afrikaans land hebben gebracht. De eerste is Nicolas Grunitzky, president van Togo ''67 , die een vader had die Poolse officier in Duitse dienst was.

Een ander was Jerry Rawlings, die jarenlang president van Ghana was. Rawlings had een vader uit Schotland. Want het blijft natuurlijk wél Afrika. De aard van de stemvoorkeuren kan men ook nagaan door vergelijking tussen verkiezingen:. Democraten verspelen belangrijke zetel in Senaat VS De Democraten hebben niet de gehoopte zestig zetels in de Amerikaanse Senaat behaald, omdat de zetel uit de staat Georgia naar een Republikeinse senator gaat.

Dat meldden Amerikaanse media woensdag. De Democraat Jim Martin bleef na het tellen van 96 procent van de stemmen op ruim 42 procent haken. De Republikein Saxby Chambliss behaalde meer dan 57 procent. Het verschil is veel groter dan op 4 november, toen geen van beide een meerderheid behaalde.

Vooral Democratische kiezers zouden dit keer niet zijn komen opdagen bij de verkiezingen in Georgia. Voor hen was het kiezen van de eerste Afro-Amerikaanse president volgens haar het belangrijkst.

De gekleurde politieman stelt hier dat gekleurde Amsterdammers zich niet herkennen in niet-gekleurde Amsterdammers, en dat daar iets aan gedaan moet worden. En om hieraan tegemoet te komen, heeft de gekleurde politieman die andere gekleurden aangesteld - met als doel om gekleurden aan te stellen.

Nog een keer racisme. De derde zou komen zodra die gekleurde politiemensen iets doen dat niet door de beugel kan, en daarop aangesproken worden - dan komen er meteen weer kreten van "Racisme! Overigens zou een blanke die stelde zich niet aangesproken te voelen door gekleurde politiemensen, onmiddellijk voor het gerecht worden gedaagd.

En de blanke die het volgende in het openbaar zei Waar woon je en met wie? En over tien jaar? Ik wil ook een zorgzame Marokkaanse man en drie kinderen. Middels zijn er weer talloze voorbeelden van multicultureel racisme voorbij gekomen in de Volkskrant , waarin allochtonen op de voorgrond worden gezet, uitsluitend en alleen vanwege kleur.

De volgende had het IRP ook laten passeren:. Dit stond op de voorpagina, en de foto mat ca. Het volgende commentaar gaf aanleiding om toch maar in de oude kranten te duiken:. Wat goed om te lezen dat het in Amsterdam niet druk is voor zomaar de eerste de beste schaatsenslijper, maar voor een heuse Turkse schaatsenslijper Voorpagina, 10 januari.

Op deze momenten ben ik blij een kwaliteitskrant te hebben die aandacht besteedt aan interessante, relevante achtergrondinformatie. Mijn dag kan niet meer stuk! Gelukkig waren er geen Turken of Marokkanen op het ijs zelf te vinden, anders hadden we die ook allemaal in alle linkse kranten en journaals gezien en gehoord.

Tussengevoegd, en om te tonen dat het geen toeval is: De verkoop van schaatsen loopt goed bij een sportzaak maandag in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Een creool en een moslima - typisch het soort mensen dat je op het ijs tegenkomt en met schaatsen associeert Ook als het over school gaat zien we in de Volkskrant illustraties altijd een disproportionele hoeveelheid allochtonen - typisch één-op-één.

Een enkel voorbeeldje - het gaat alleen om de foto:. Een joods-islamitisch duo geeft vmbo-leerlingen — de meeste moslim — les over het conflict in het Midden-Oosten. Hulpverleners uit de jeugdzorg moeten in de toekomst een vaste plek krijgen op mbo-scholen. Als mbo-leerlingen makkelijk toegang hebben tot jeugdzorg, kan dat de hoge schooluitval in het mbo verminderen, stellen de organisaties. Vooral op de laagste niveaus van het mbo zitten veel jongeren met een optelsom aan problemen.

Zij komen bijvoorbeeld uit arme gezinnen, hebben schulden, gebruiken drugs. En de jongeren op het laagste niveau van het mbo zijn vrijwel dezelfde als op het vmbo: En wat zien we op de foto: De politie weet zo langzamerhand ook uitstekend uit welke hoek de wind waait: De Volkskrant , , van verslaggeefster Charlotte Huisman Volgens zijn vriend Kevin,die zwaargewond raakte, oordeelde de politie te snel dat het een ongeval was.

Dit zegt de 21­jarige student Kevin Tshilumba, die zwaargewond raakte aan beide benen. Tshilumba heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling met als gevolg zwaar lichamelijk letsel. Tshilumba en zijn vriend Bas van der Weijden, die de aanrijding met de intercity niet heeft overleefd, waren betrokken geraakt bij een vechtpartij op het spoor, waarvan volgens Tshilumba twee andere jongens de aanstichter waren. Onmiddellijk na het incident ging het gerucht dat de slachtoffers door hun tegenstanders het spoor op zouden zijn gejaagd.

De politie meldde de volgende dag dat het een ongeval was geweest. Op oudejaarsavond vertrekt een vriendengroep uit Oegstgeest naar Rotterdam, om de jaarwisseling te vieren in discotheek Outland, vlakbij station Rotterdam-Alexander. Ze kijken gezamenlijk naar het vuurwerk in de koepel van de discotheek en hebben het naar hun zin. Bas en deze vriend lachen volgens Kevin een beetje met hem mee, om de boel te sussen. Kevin ziet de jongen even later op een andere Marokkaans ogende jongen afgaan, die volgens Kevin opgefokt overkomt.

De uren daarna zien ze de jongens niet meer. Na zessen vertrekt de vriendenclub naar het station. Daar zien ze een groep van ongeveer twintig Marokkaans ogende jongens bij de ingang zitten. Op twee na gaat de vriendenclub het perron op. Ze wachten vergeefs op de trein van 6.

Dan komt de groep Marokkaans ogende jongens het perron op, waar Kevin en de meeste van zijn vrienden staan. Op het andere perron pakt de jongen die Bas en een vriend voor homo had uitgescholden een willekeurige jongen bij de kraag.

Daarop steekt de opgefokte vriend het spoor over. Hij slaat een vriend van Kevin. Een andere vriend van Kevin springt op het spoor en schreeuwt tegen de belagers: Bas gaat in discussie met de agressieve jongen, die ook op het spoor is gesprongen. Kevin staat op het spoor als de andere belager dreigend op hem af komt gesneld.

Hij pakt Kevin vast bij de kraag van zijn jas en schudt hem door elkaar. Kevin rukt zich los en springt op het perron. In de ambulance krijgt hij te horen dat Bas dood is. Natuurlijk is zoiets een ongeluk. Maar stel je nu eens voor dat het slachtoffer een kleurtje had gehad, en de opjagers een groep blanken, liefst neo-nazi's, zou zijn geweest.

Een oproer in de media zou het gevolg zijn geweest. Kerwin Duinmeijer zou weer uit zijn graf worden gehaald, en door de mediastraten geparadeerd worden. Dit alles onder de kreten: De volgende lag even op de stapel Er was een aanleiding om het nu in te voeren:. Wat een rust in dit gedicht, en de pijn is voelbaar. Het is een puur Hollands vers, Nederland in de tijd dat het water nog rampen kon veroorzaken en er nog geen Marokkanen, Turken en Surinamers in dit land woonden.

Nederland was klein en vrijwel in zijn geheel voor haar blanke inwoners. Vorige week werd Ramsey Nasr met een geweldige meerderheid gekozen tot de Dichter des Vaderlands. Wow, wat een verademing. Een aardverschuiving in de Nederlandse poëzie. Nederland is volwassen geworden. Nasr was de juiste keuze voor deze tijd.

Hij kan de Nederlandse poëzie versterken met krachtige oosterse, Arabische beeldspraak. Dankzij zijn Palestijnse achtergrond staat hij in contact met de pijn, het verdriet, het geweld, het gemis, en zijn ouderlijk huis. Nederlandse dichters konden altijd al meer dan zwijmelen over hun benepen land.

Sinds een dag of wat hebben we een fonkelnieuwe Dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr. De gedachte stemt hoopvol en tevreden. Onze eigen Perzische dichter, Abdolah, toonde zich in zijn commentaar in de Volkskrant ook al tevreden, maar bij hem betrof die tevredenheid vooral Nasrs afkomst Kunst, 2 februari. De keuze voor deze dichter is volgens Abdolah niet minder dan een aardverschuiving in de Nederlandse letteren: Nasr heeft een Palestijnse vader en kan de Nederlandse poëzie dus versterken met oosterse, Arabische beeldspraak.

Laat ik ze eens ' rustig nalopen. Allereerst suggereert Abdolah dat 'het Israël-Palestina-conflict' volledig nieuw zou zijn voor de Nederlandse poëzie en de Nederlandse dichters. Dat is een gotspe, als je bedenkt dat de Nederlandse dichter Jacob Israel de Haan in Palestina woonde en daar al in werd vermoord - omdat hij zich inzette voor een gedeelde staat en toenadering tussen Joden en Arabieren. De moord op De Haan wordt wet de eerste politieke moord in Palestina genoemd.

Al net zo raar is de gedachte dat de Nederlandse poëzie het tot nu toe heeft moeten stellen zonder oosterse, Arabische beeldspraak. In de 18de eeuw zongen immers al Arabische gedichten door Europa, Goethe liet zich er door inspireren, en ook Nederlandse dichters lazen volop poëzie die van ver kwam. Lange tijd wemelde het hier van de geleerde dichters die oosterse en Arabische gedichten vertaalden of kenmerken ervan in hun eigen werk overnamen.

Als Ida Gerhardt schrijft over Hafiz, 'de grootvorst der dichters', heeft ze hem zonder twijfel eerst grondig bestudeerd. Deze twee vreemde vooroordelen over de Nederlandse poëzie kunnen nog worden verklaard vanuit een gebrek aan kennis of interesse bij Abdolah, maar bedenkelijker is de keuze die hij maakt voor de versregels waarmee hij de Nederlandse poëzie typeert. Uit de rijke traditie kiest hij Marsmans gedicht 'Denkend aan Holland', uit Volgens Abdolah een puur Hollands vers over een tijd waarin er nog geen Marokkanen, Turken en Surinamers in ons land woonden.

Nu denk ik zelf dat Marsman, die in op de vlucht omkwam bij een bombardement op een schip, in ook al wet eens een harde toon in een debat had gehoord. Maar kennelijk heeft Abdolah er belang bij de Nederlandse dichters voor te stellen als naïeve blanken, die in alle rust zwijmelen over een benepen Holland. Abdolah, en hij beschouwt dat met de uitverkiezing van Nasr als een teken dat Nederland volwassen is geworden.

Laat ik dat van die VSB Poëzieprijs nou toevallig weten, want ik zat zelf in de jury; en ik wil wel verklappen dat Stitou die prijs niet kreeg vanwege zijn afkomst, of vanwege een 'bismillah' hier en daar, maar omdat zijn poëzie het verdiende. Abdolah bewijst hem een slechte dienstdoor anders te suggereren. De Nederlandse poëzie is altijd al volwassen geweest. Vasalis, die in een bundel opdroeg aan haar vier jaar eerder gestorven zoontje - 'Ik droomde in den oorlog, dat het oorlog was' - heeft zich met haar rouw in het nationale geheugen genesteld.

De opvattingen van Kader Abdolah zijn we al eerder tegengekomen, bijvoorbeeld in dit stukje: De Volkskrant , , column door Kader Abdolah volledig artikel hier.

Er is een jaar verstreken sinds de Schipholbrand. Recht je rug vreemdeling! Je hebt niet voor niets alles verlaten. Je bent gekomen om veranderd te worden en om te veranderen. Je bent gekomen om Amsterdam nog mooier, nog geheimzinniger te maken dan het al is. De vreemdeling, de gekleurde immigrant, maakt Amsterdam mooier dan het is. Die vreemdeling is een verrijking van Amsterdam - is een beter mens dan de gewone Amsterdammer.

En ook al eerder hierboven, voor de context deels herhaald:. De afgelopen jaren ben ik vaak op scholen geweest voor een lezing en het was altijd interessant om de veranderingen in de onderwijsinstellingen van dichtbij mee te maken. Een lezing geven op een school blijft immer spannend.

Ik moet meteen bekennen dat het meestal drie keer zoveel energie kost als normaal. Toen ik de zaal binnenging, schrok ik even. Nee, schrikken is het juiste woord niet. Ik bleef een moment staan, verbaasd keek ik naar de leerlingen. Allemaal hadden ze een donkere huidskleur. Ik had dit nooit eerder meegemaakt in Nederland.

Drieënnegentig verschillende culturen, bijna allemaal kinderen van immigranten die in de afgelopen twintig jaar het land binnen zijn gekomen. Het werd een bijzondere ontmoeting. Tien jaar geleden begonnen de eerste discussies over de zwarte scholen in de media. Een aantal columns heb ik eraan gewijd, ik was tegen. Een zwarte school zag ik als duidelijk symbool van de scheiding van ras.

Tegenwoordig zijn deze scholen een werkelijkheid in dit land. Ik had veel vragen De bezwaren die Marjolijn Februari tegen het Nasr-stukje formuleert, gelden onverkort ook voor de andere twee. Voor wie zijn oordeel vooraf wil ijken, is het genoeg om de bekende truc toe te passen: Dat oordeel over die opvattingen van Kader Abdolah kan dus eenduidig zijn: En gezien de herhaling ervan, mag je de persoon die ze uitspreekt wel een racist noemen.

Bedenk daarbij dat Kader Abdolah geldt als een zeer verlicht en geïntegreerd persoon. Hoe het zit met dit type immigranten in het algemeen laat zich dan raden - kijk bijvoorbeeld in de stukken over de Turkse cultuur en haar virulente nationalisme. We zijn precies een een jaar na de aanleiding voor het starten van dit artikel: Want dit is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, en net als, naar het zich nu laat aanzien, het bijbehorende racisme:. In kondigden enkele organisaties een offensief aan: Het offensief om meer allochtone Nederlanders van een koninklijke onderscheiding te voorzien is mislukt.

Turken en Marokkanen vinden het moeilijk aan te geven waarom iemand een lintje moet krijgen. Jan van Ingen, directeur van de Kanselarij der Nederlandse Orden: Zijn opvolger Farid Azarkan erkent dat het niet is gelukt. En we zijn het niet gewend te beschrijven waarom iemand moet worden onderscheiden omdat hij iets heeft betekend voor de Nederlandse samenleving. Directeur van het IOT, Ahmet Azdural zegt dat hij geprobeerd heeft mensen te enthousiasmeren kandidaten voor te dragen.

Een aantal organisaties heeft de aanvraag niet op tijd ingediend. Dit moet echt nog gaan groeien. Die belangrijkere dingen die de minderhedenorganisaties aan het hoofd hadden was het verdedigen van de belangen van de minderheden. Het verdedigen van de belangen van de Nederlandse samenleving is een concept dat geheel en al onbekend lijkt. En daar waar de lintjes voor het overgrote deel worden uitgereikt aan mensen die zich belangenloos voor anderen inspannen, zijn de inspanningen van minderheden voor zichzelf geen enkele onderscheiding waard.

Zo liggen de zaken, en het pro-allochtonen activisme dat uit de kop en de rest van het artikel spreekt, is dus weer uitsluitend en alleen gebaseerd op etnie - het is het al bekende racisme. Des te meer, omdat inmiddels, na een door GroenLinks aangespannen zaak, door de Commissie Bescherming Persoonsgegevens is besloten dat etnische registratie niet mag  - omdat het racisme is.

De verslaggever die het artikel schrijft en de krant die het afdrukt hebben etnisch geregistreerd - en zijn dus, volgens het CBP, racistisch bezig. Na de herhaling van het lintjesverhaal, de herhaling van het evrijdingsverhaal:. Laten we er eerst even van uitgaan dat dit artikel gaat over de erkenning van wie wat heeft gedaan in de Tweede Wereldoorlog - de eerste orde benadering. Dan slaat dit artikel volledig de plank mis, want waar het gaat om gebrek aan erkenning voor verricht werk, is er één kandidaat die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, en dat is de Sovjet-Unie, die in zijn eentje de Duitsers heeft verslagen.

De hulp daarbij vanuit het Westen was marginaal en eigenlijk totaal onbelangrijk. Het feit dat de Geallieerden degenen waren die fysiek Nederland en de rest van West-Europa binnengetrokken zijn, was slechts van belang voor de betreffende landen, en had slechts een symbolische waarde wat betreft de uitkomst van de oorlog.

Dus wat Accord, en anderen, stellen over rol van de gekleurde bij de bevrijding van Parijs, geldt ook voor de blanke Europenen en Amerikanen: Dan geldt hetzelfde verhaal nog een keer: Die strijd is voor het overgrote deel geleverd door blanke Europeanen en Amerikanen. Als er dus een  legeronderdeel wordt gekozen dat symbolisch Parijs binnen trekt, dan kan men ervoor kiezen dit ook qua samenstelling symbolisch te maken - dat wil zeggen: En dan kom je niet veel verder dan ergens rond de één op vijftig of iets dergelijks.

De eenheid moest uit symbolische overwegingen ook nog van de Free French Forces zijn, en dan kom je tot het historische resultaat. In de derde orde benadering ga je kijken of alles binnen de tweede orde benadering precies zo is gegaan. Dat is ongetwijfeld niet het geval.

De Tweede Wereldoorlog viel nog in de periode van rassenscheiding en kolonialisme, en er zijn talloze verhalen over hoe de bijdragen van negers en gekleurden aanvankelijk geminacht en later onderdrukt werden.

Dat is nu, tezamen met de genoemde vormen van racisme, verdwenen. Dan is de volgende vraag: Al was het maar omdat Nederland nauwelijks aan de globale oorlogsinspanning heeft bijgedragen. En ook binnen de Nederlandse situatie is dit nauwelijks het geval- de beste illustratie hiervan zijn zijn de gevallen die Accord noemt: Nog duidelijke wat dat betreft zijn de stukken uit het artikel die in ovenstaande citaat zijn weggelaten: Slechts een excuus voor het schrijven van dit artikel.

Waarom dan toch dit artikel? Het is de kop die de bedoeling ervan heel goed weergeeft: Met deze aanname verklaar je alles: Promotie van de zaak van een bepaalde etnie. In dit geval de gekleurde etnie, maar dat hoort niet uit te maken: En dat het racisme is, blijkt overduidelijk uit diverse reacties op dit artikel, zoals in de uitdrukking: Accord wijdt aan het einde nog enige zalvende woorden aan slachtofferdenken.

Het artikel dat hij geschreven heeft is één lang bewijs van slachtofferdenken. En ten bewijze dat dit niet een eenmalige uitbarsting is, onder een stukje uit de verzameling Allochtone evenredigheid, tv:.

Sowieso laat de tv niet zien hoe de wereld in elkaar zit. Als ik hier mensen uit het buitenland over de vloer heb en ze kijken tv dan hoor ik ze zeggen: Het straatbeeld is gekleurd en op tv is alles wit'. Kijk naar de Engelse of Duitse tv, daar is het veel gekleurder dan hier. En dan hoor ik mensen zeggen: Pauw en Witteman zijn erg goed, maar ik vind er bij hun ook een sterke voor ingenomenheid uit spreken. Dat hebben allebei die mannen. En ook zij zijn natuurlijk weer ze zoveelste witte mannelijke talkshowhosts tussen de 40 en 60 jaar.

De maatschappij verandert, maar de tv verandert niet mee. Surinaamse presentatoren zijn, is discriminatie. En een geval van ruime oververtegenwoordiging. De vergelijking met het straatbeeld is hetzelfde als een vergelijking met de Bijlmer of Paramaribo: Adriaan van Dis wordt verdacht van racisme.

Nota bene door hemzelf. De schrijver heeft zojuist drie maanden doorgebracht in Zuid-Afrika, het land waarvan hij de taal spreekt, waar hij in verschillende periodes van zijn leven heeft gewoond, het land dat hij liefheeft. Hij was er toen een kleine groep blanken de zwarten onderdrukten, hij was er toen Mandela de belofte van verzoening probeerde waar te maken en hij was er vlak voor de recente verkiezingen. Van Dis schrok van het gruwelijke geweld en de corruptie.

Hij vroeg zich af of Zuid-Afrika er sinds het afschaffen van de apartheid wel op vooruit is gegaan en voelde de vraag opkomen: En 'het' dat is leiding geven. Hij verwierp de vraag als racistisch. Alles beter dan apartheid. Ga er naartoe, als toerist, daarmee help je het land, zegt hij.

Elders in de wereld zijn ook boeven. Tot zover het racisme van Adriaan van Dis. Natuurlijk is dat geen racisme - het zijn gewoon de feiten. Ondertussen gaat Clark Accord door met zijn racistische campagne:.

In de dagelijkse tv-programmering verschijnen nauwelijks zwarte professionals,stelt schrijver Clark Accord. Als er al zwarte Nederlanders te zien zijn in de media, gaat het vooral over voetbal en urban. De onvrede daarover groeit, zegt schrijver Clark Accord. Het is een voorbeeld van hoe media omgaan met zwarte Nederlanders, zegt schrijver en producent Clark Accord 48 , onder meer auteur van de bestseller De Koningin van Paramaribo , oud-columnist van Trouw en Het Parool en programmaker en presentator voor de Amsterdamse zender AT5.

Daarna is het weer stil. Zwarte Nederlanders lijken onzichtbaar. Er zijn veel succesvolle zwarte Nederlanders, maar je ziet ze te weinig. De frustratie daarover wordt steeds groter in de zwarte gemeenschap. We spreken veelal Nederlands, hebben goede banen en doen volop mee in de maatschappij. Alleen zie je dat nauwelijks. Alle nieuwe presentatoren op de televisie zijn bijvoorbeeld Marokkaans.

Dat is heel goed: Maar als dat betekent dat zwarte Nederlanders onzichtbaar zijn in de media omdat ze wél goed geïntegreerd zijn, klopt er iets niet. Zwarte Nederlanders hebben het gevoel dat ze hard hebben gewerkt om te integreren en nu het zover is, geven de media niet thuis. De onvrede daarover is groot. Zwarte jongeren willen graag meedoen, maar ze zien weinig voorbeelden.

Dat doet het altijd goed. Maar waar zijn bijvoorbeeld zwarte wetenschappers? Er zijn toch wel zwarte presentatoren en programmamakers? En Jörgen Raymann en Prem Radhakishun. Maar het gaat er om dat je in de dagelijkse programmering nauwelijks zwarte Nederlandse professionals op andere gebieden ziet.

Als antwoord op dit soort racisme kan je alleen dingen zeggen die in "ouderwetse" o0ren racistisch klinken: Een zwarte socioloog, een zwarte psycholoog?

En toch evenredige vertegenwoordiging eisen, alleen maar op grond van ras Columnisten die elkaar beschimpen Het Parool is gegijzeld door een klassieke journalistieke rel. De basis van het conflict is een column die Radhakishun voor de krant schreef over zijn collega-columnisten Holman en Pam.

De columnistenoorlog bij Het Parool begon op 22 april. Holman schreef over huwelijken van neven en nichten van allochtonen. We betalen alles voor de geestelijk gehandicapten die ze moedwillig krijgen en laten hen op die manier, en op vreedzame wijze, hun eigen ondergang verzorgen. Waar Holman het over heeft zijn de reacties uit de kring van allochtonen op de berichten over hun hoge percentage neef-nicht huwelijken, deels een cultuurgewoonte en deels een favoriet middel voor kettingimmigratie.

Vanwege die achtergronden ontkennen allochtonen de schadelijkheid van inteelt - ondanks het feit dat ook dieren het sterk proberen te vermijden. De reactie van Holman is niet fijnzinnig, maar als redelijke constateringen niet helpen, gaat ook dit soort dingen mogen. En dat heeft niets met racisme te maken, want het gaat over objectief schadelijk gedrag. En daar Holman's opmerking gerechtvaardigd is, is die van Prem dat dus niet.

En de methode van argumenteren die hij gebruikt is "schermen met ras". Die televisie is goede bliksemaantrekker, qua racisme:. Toen Moustapha Diop 46 in september vanuit Senegal naar Nederland kwam, verliet hij een land waar slechts een televisiezender was. Nee, dan was het tv-aanbod in Nederland heel wat gevarieerder.

Goede Tijden Slechte Tijden bijvoorbeeld, dat hij volgde op advies van de mensen van wie hij Nederlandse les kreeg. Zijn kijkgedrag is inmiddels drastisch veranderd. Kortom de programma's waar iedere, maatschappelijk geëngageerde Nederlander naar kijkt, of in elk geval zegt naar te kijken.

Als voornaamste kritiekpunt op het Nederlandse tv-aanbod noemt hij het gebrek aan afspiegeling van de Nederlandse samenleving. De samenleving is gekleurd. Dat ziet iedereen, ook degenen die niet in een grote stad wonen. Maar de televisiewereld is nog vooral een witte wereld.

Dat mag met name de publieke omroep zich aantrekken, vindt Diop, die bijna PvdA-lid was, maar nu neigt naar D Bij Raymann is laat kan hij zich het beste ontspannen. Raymann heeft een humor en een onbevangenheid die mij aanspreken. Hij bekritiseert subtiel discriminatie, maar ook de allochtonen die kansen laten liggen.

Ik voel daar een warmte die ik elders op de televisie soms mis. Moustapha Diop kijkt met een racistische blik naar de televisie, en zijn emoties daarbij hangen in sterke mate af van de kleur van de vertoonde hoofden. Het is je reinste racisme. Nog een voorbeeldje hieruit. Inderdaad, zo werk het nieuws nu eenmaal. Maar omdat hij een Afrikaan is, stelt hij de eis dat Afrika anders behandeld wordt dan, zeg, Roemenië, waar het ook alleen maar gaat over de corruptie.

En dat Paul Rosenmöller een eenzijdige politiek-correcte linkse multiculti-agenda heeft is bekend genoeg - als Oeigoeren Han-Chinese immigranten aanvallen weet je zeker waar de sympathie van Paul ligt - precies andersom als wanneer moslim-immigranten blanke Europeanen aanvallen. Geert Wilders, of eigenlijk: Sietse Fritsma, heeft vragen gesteld aan de regring die neerkomen op een vraag naar de kosten van allochtone immigratie. Niet zo heel veel bijzonders, want Pieter Lakeman, vroeger van de Stichting Bedrijfsinformatie, heeft een in gepubliceerd boek hierover geschreven, onder de pakkende titel Binnen zonder kloppen.

Desondanks windt Evelien Tonkens, hoogleraar sociologie en lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks, zich hier toch erg over op en komt met de volgende column:. Wat kost Wilders ons per jaar?

Salaris, onkosten, beveiliging en duizenden uren aan ambtenarensalarissen voor het beantwoorden van zijn vragen. Plus indirecte kosten, zoals het extra beroep op zorg en hulpverlening van al die mensen die hij vernedert.

Tegen die hoge kosten staan geen opbrengsten. Als we evenveel Wildersen als nieuwe Nederlanders hadden, zou dit land dertigvoudig failliet zijn. Met dit antwoord kan de regering volstaan.

En zo gaat het nog even door. We hebben er een paar beledigingen uit gevist: Nu is die laatste opmerking interessant,want zij is onjuist.

Een recent vooreeld de Volkskrant , , door Gijs Herderscheê:. Ach, waarom Tonkens nog langer treiteren. Natuurlijk is dit volstrekte onzin: De reden dat Evelien Tonkens een verschil maakt tussen de kosten van het beleid aangaande oude mensen, chronisch zieken of gehandicapten, en kosten van het beleid aangaande immigranten is volkomen duidelijk: Het verschil in behandeling van de twee groepen door Tonkens, is uitsluitend en alleen gebaseerd op het verschil in kleur en etnie van de twee groepen.

Evelien Tonkens heeft een rabiaat racistisch stuk geschreven. Maar dit is slechts een uitschieter in een algeheel beleid van links-liberale kant, GroenLinks, D66 en aanverwante groepen, dat zonder meer racistisch is. Op zich betreft dit een niet al te grote groep mensen, en zou je dus denken dat er niet zo veel aan de hand is. Maar deze groep met de links-liberale houding, zich baserend op de idealen van kosmopolitisme en migratiefundamentalisme, is wel dominant in media, bestuur en justitiële apparaat, inclusief rechterlijke macht.

Een hoogst zichtbare component van de maatschappij. Een component die kleur vooraan zet, onafhankelijk van geleverde prestatie illustratie: Joost van den Broek:. Een al groot en groeiend deel van Nederland ziet zich door deze links-liberale top miskend en onderdrukt. Het is dit aspect van de zaak dat de vermoedelijke oorzaak is van de maatschappelijke onlustgevoelens waar de elite zich nu van bewust wordt.

En het is ook dit aspect van de zaak dat op zijn minst potentieel een groot gevaar vormt voor de maatschappelijke stabiliteit op de wat langere termijn. Een voorbeeld uit het buitenland:. Sonia Sotomayor wordt een van de hoogste rechters van de VS, mede vanwege haar afkomst en geslacht. De Senaat debatteert er maandag over. De Amerikaanse opperrechter John Roberts ziet niet veel in affirmative action positieve discriminatie voor minderheden.

De Senaat begint maandag met hoorzittingen over haar benoeming, en positieve discriminatie zal daar zeker aan bod komen. Niet alleen omdat Sotomayor ervan profiteerde en erin gelooft; ook omdat het Hof onlangs met een opvallend arrest kwam over de wettelijke voorrang voor minderheden.

De brandweerlieden stapten naar de rechter. Het gerechtshof waar Sotomayor werkte, oordeelde dat deze vorm van achterstelling acceptabel was omwille van de diversiteit. Maar het Hof in Washington zag het anders: Een institutionele vorm van racisme: Ook sommigen zwarten zien dat in:.

Een broeinest van racisme is omroepland - vooral ook op bestuurlijk gebied:. Llink begrijpt niets van het oordeel van de visitatiecommissie dat de aspirant-omroep niets toevoegt aan het publieke bestel en dus kan verdwijnen.

Llink wil een gesprek met mediaminister Plasterk. Volgens de commissie onderscheidt Llink zich te weinig: Daarmee is de toekomst van Llink onzeker. Plasterk neemt in december een besluit.

Mocht hij het advies volgen, dan gaat Llink per september na vijf jaar van het scherm, waarmee voor het eerst een publieke omroep zou moeten verdwijnen. Het is nog de vraag of Llink september wel haalt. Verder eist de toezichthouder ingrijpende maatregelen om de subsidie door te laten gaan, nu Llink in geldnood is geraakt. De twee bedreigde Nederlandse moslimomroepen hebben een opvallende, publiekelijke steunbetuiging gekregen van het Commissariaat voor de Media.

Gered zijn ze nog niet, maar voor de programmamakers is er weer hoop. Met een klein voorbehoud kan worden geconcludeerd dat de omroepen nog minimaal een jaar mogen blijven uitzenden. Op verzoek van minister Plasterk doet het commissariaat een onderzoek naar de bestuurlijke wanorde bij de moslimomroepen. Aanleiding was een publicatie in Trouw. Eind juni onthulde de krant dat de Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd SVIZ bijna een half miljoen euro aan publiek geld heeft verkwist aan advocaten, accountants en externe adviseurs.

Grote verdeeldheid en talloze meningsverschillen kenmerken de SVIZ al sinds de oprichting in , tot grote afschuw van de programmamakers van de twee moslimomroepen. De SVIZ beheert het geld en de zendtijd van de omroepen en bereidt een fusie voor. Daar is nog lang geen zicht op. Het Commissariaat voor de Media heeft het onderzoek naar de bestuurlijke chaos nog niet afgerond, hoewel dat wel de bedoeling was.

Een voorlopige conclusie is echter al getrokken: Overigens heeft de omroep een vastgelegd beleid om allochtonen de bevoordelen, zoals onder andere beschreven in het Handboek Minderheden Media , en een speciaal orgaan voor de uitvoering daarvan: Weer naar een andere etnie:. Bij drugsinval in Amsterdam-Zuidoost eerder dit jaar blijkt nog zeker één Nigeriaanse verdachte via balkon gevlucht Ander bendelid is nog steeds spoorloos. Een lid van de Nigeriaanse drugsbende die eerder dit jaar in de Amsterdamse Bijlmer werd opgerold, blijkt zijn vlucht via het balkon van een hoge portiekflat te hebben overleefd.

Bij de geruchtmakende politie-operatie in mei dit jaar kwam een Nigeriaan om het leven. De man was op slag dood. Drugshandel, schietpartijen, illegale woningverhuur aan criminelen en geen respect voor het gezag, zo schreef Sweet op haar weblog, dreigen het imago van het overwegend zwarte stadsdeel opnieuw te bezoedelen.

Tja, de aanpak van 'Drugshandel, schietpartijen, illegale woningverhuur aan criminelen' is natuurlijk racisme, als het gebeurd in een 'overwegend zwarte stadsdeel'.

In feite is het natuurlijk gewoon zwart racisme - zoals dat ook tot uiting komt in 'geen respect voor het gezag'- want 'gezag' in deze is natuurlijk pars pro toto voor "blank gezag" - en daarvoor heeft het 'het overwegend zwarte stadsdeel' geen respect. Weer een blank geval:. Blanke doet het goed als held in computerspel Tussentitel: Waarom lijken alle helden uit computerspellen zo op elkaar, vroeg het tijdschrift PlayStation Magazine zich onlangs af: En, had het blad er aan kunnen toevoegen: Games vormen een bolwerk van blanken waarin amper etnische minderheden zijn te bespeuren.

Het gevoel van sommige gamers dat ze in een arisch reservaat ronddolen, heeft een wetenschappelijk fundament gekregen. In de onderzochte games was slechts 2 procent van de populatie van Latijns-Amerikaanse herkomst, tegen 2,6 procent bij de televisie.

Ook zwarten 11,4 procent en Aziaten 2,6 procent komen amper aan de bak. Als ze al in beeld komen is het meestal stereotiep, zoals de zwarte drugshandelaren in Grand Theft Auto of 50 Cent Bulletproof. Over de redenen voor digitale apartheid laat de studie zich niet uit, maar de onderzoekers vonden wel een opmerkelijk verband tussen de demografie van de werknemers in de gamesbranche en die van de spelfiguren.

Blanke ontwikkelaars hebben de neiging om vooral blanke gameshelden te ontwerpen. Er is ook een relatief grote aanwezigheid van vrouwen 15 procent in games. De sector kent al enkele jaren een grote instroom van vrouwelijke ontwerpers en producenten. Hoezo is het probleem dat blanke ontwerpers vooral blanke modellen kiezen? Latino's en negers doen precies hetzelfde, in relevante gevallen. Die kiezen ook Latino's respectievelijk negers zodra ze kunnen kiezen.

En daar kraait geen haan naar. Waarom mogen zij dat wel, en blanken niet? Deze gekheid is beslist niet beperkt tot Nederland:.

Attack last month on Brian Milligan Jr. Armed with a chunk of concrete, several assailants beat Brian Milligan Jr.

They kicked him in the face, breaking his jaw. Bloodied and bruised, the year-old managed to walk five blocks to his grandmother's house before being rushed to the hospital. Milligan's father believes several African-Americans beat his son, who is white, because he is dating an African-American woman. He wants police to treat the beating as a hate crime. He also has criticized what he calls a deafening silence from the community, police and the national media.

Police have made no arrests and are still investigating the motive, he said. The younger Milligan and his girlfriend, Nicola Fletcher, who is also 18, had recently complained of an increase in insults and threats in east Buffalo, where Fletcher lives and where Milligan was staying with his grandmother, Fletcher said.

Two days before the attack, Fletcher said she was shot with paintball pellets by the same group of neighborhood aggressors.

Stel dat het anders om was De wereld zou te klein zijn. Uit de rest van die kleine wereld:. Indian lawmaker slams skin whitener products as racist, highly objectionable Series of ads in Asia give impression light skin is better than dark skin Many looking to marry say they want light-skinned partner Companies say their products are meeting a demand. Cosmetic adverts in Asia are targeting men with blunt campaigns aimed at skin color that one lawmaker labels racist.

In one TV commercial, two men, one with dark skin, the other with light skin; stand on a balcony overlooking a neighborhood. The dark skin guy turns to his friend and says in Hindi, "I am unlucky because of my face.

It's a whitening cream. It is one of several television commercials aimed at men in Pakistan and India. In the end the darker skin actor is shown several shades lighter and he gets the girl he was after. Most of the ads end up that way. The commercials are sending a not so subtle message to men in Asia. Get whiter skin and you'll get the girl and the job of your dreams or at the very least you'll be noticed.

To get a good look at the pervasiveness of the stigma attached to dark skin in India all you have to do is look at the want ads for Brides and Grooms in the newspaper.

Arranged marriages are still commonplace in India and the advertisements for brides and grooms often list physical attributes of the person being sought.

Many of the ads list "fair" as one of the wanted physical characteristics. En, inderdaad, ook bruinmaak-crèmes. En geen haan die er naar kraait. In het discussieprogramma Buitenhof heeft Max Pam een gesproken column, op 13 september geweid aan de festiviteiten te ere van het jarige jubileum van de stichting van New York door Nederlandse kolonisten.

Willem-Alexander en Maxima waren op bezoek geweest bij Michelle Obama, vrouw van de Amerikaanse president, en Obama zelf schoof ook nog even aan. In Pam's woorden "Twee zwarte mensen zitten tegenover twee kaaskoppen Stel nu eens dat Pam dit op een niet-racistische manier had gezegd. Dan waren zijn woorden geweest: Nu een heel apart geval. Het gaat hier om de inhoud van een boek gaat, waarvoor we gebruik maken van de samenvatting van een weblogger.

Deze week gaat hij nog even door over de multiculturele samenleving en hij geeft een waarschuwing vooraf:. Deze generalisaties gelden niet voor álle mensen.

U bent veel origineler en onderscheidender dan al die andere leden van de groep waar u bij hoort. En ja, het is uw columnist bekend dat neger geen prettig woord is. Maar het gaat hier om een in directe taal opgestelde opsomming van zaken die niet altijd even prettig zijn. Het boek van Vuijsje is een verromantisering van zijn eigen ervaringen - de uitspraken uit het lijstje zijn zeer rake observaties uit de werkelijke wereld. Maar ook observaties die in strijd zijn met het "roze wolk"-beeld dat multiculturalisten en politiek-correcten hebben van de daadwerkelijke raciale verhoudingen in de samenleving.

En wat doe je dan? Dan beschuldig je de klokkenluider van racisme. Hetgeen dus uitvoerig gebeurd is. Precies het soort ervaringen dat iedereen heeft die wat waarheid omtrent de raciale werkelijkheid durft te onthullen - in de openbaarheid. En dan nog één ding: Had een autochtoon dit soort dingen geschreven, dan was de herrie pas echt oorverdovend geweest. De negers hadden er tweehonderd jaar koloniaal verleden bij gehaald - dat konden ze nu niet doen.

Wat uit het voorgaande volgt is dat degenen die op het ovenlik het meeste last hevven van racisme, geen gekleurde mensen zijn, maar blanken. En onder die blanken het ergst de mensen die tegen de overlast veroorzaakt door gekleurde immigranten zijn, op dit moment benoemd als "de PVV-stemmers".

Een treffend voorbeeld van deze behandeling hier:. Nu het racisme steeds manifester onder ons is, is precieze analyse nodig, ten behoeve van meer gerichte bestrijding. Er zijn minstens vijf soorten racisme te vinden onder de twintig geïnterviewden. Sommige varianten zijn met informatie te bestrijden, andere met begrip en effectiever beleid en weer andere met meer positieve interculturele ontmoetingen.

Het gemakkelijkst te bestrijden is ignoracisme: Die krijgt dan de meerderheid en dan kunnen we het shaken. Op de website van de Volkskrant waren er natuurlijk meerdere mensen die erop wezen dat bezwaren tegen een godsdienst niets met ras te maken hevven. Evelien Tonkens is van huis uit socioloog, en zelfs hoogleraar, en zou deze fout dus nooit mogen maken. Een tweede ernstige uitglijder. Of het gastargument nu al dan niet waar is: Tonkens geeft, in tegenstelling tot de vorige gevallen, geen recept ter bestrijding.

Natuurlijk omdat het geen racisme is, en omdat er niets tegen in is te brengen. Ongetwijfeld bestaan er mensen met blinde-haat racisme. Zowel bij allochtonen als autochtonen. Maar dit is er geen voorbeeld van. Mensen die hoofddoeken mijden, mijden mensen die een geloof aanhangen dat hen veroordeeld, vervloekt en verketterd. Van zo'n geloof mogen ze zich vrijwaren.

En dat bij het ontbreken van die bescherming, de burgers het heft in eigen hand nemen, is niet meer dan logisch. Het zijn niet die burgers die niet deugen, maar dat veroordelende, vervloekende en verketterende geloof. Deze verklaring maakt één ding volkomen helder: Het is beslist geen racisme. En hier gaat het dus echt goed fout. Want wees bijvoorbeeld maar eens consequent Tonkiaans. Dan gaat het over Nieuwe Nederlanders. En Nieuwe Nederlanders hebben geen ras. Dus bezwaren tegen het gedrag van Nieuwe Nederlanders kunnen dan geen racisme zijn.

Hetzelfde geldt voor de andere termen:
geile negerinnen.nl stiekem sex op school

..Lik mijn lul neuken in hengelo


Kathleen ging ondanks haar kater ook lekker en na 2 uur was ik helemaal stuk. Stoppen met roken zou nu wel een goed idee zijn. Na de training hebben we de chemische, roze cakejes opgegeten en na iedereen bedankt te hebben zijn we rond Belachelijk dat er geen Burger King te vinden is.

Ons ontbijt kunnen we dus pas in Alkmaar nuttigen. Een chicken crispy met bacon en kaas verschranst en toen voor jaffa op de bank gelegen. Vandaag moeten we op de zak trainen en het is wederom warm in de toko, dus ik zal wel weer onderuit gaan.

Na de training de BRCthee bij mij. Het zal zoals gewoonlijk wel weer over kerels, porno en sex gaan, maar we gaan het ook even over mijn liefdesleven hebben. Als ik volgend jaar nog vrijgezel ben, wordt ik officieel opgegeven bij datingprogramma's op de tv. Ik word er zo niet jonger op Chicks die hun mannetje staan in de sportschool en in de ring, maar daar buiten hun vrouwelijkheid en geiligheid gebruiken. Ik lees in de laatste zin "geiligheid" dus dan zal het wel goed zijn Top Jinx, leuk om te lezen: En als je Andy niet omkrijgt dan duw je gewoon niet hard genoeg: Andy is een eitje om omver te krijgen: Haha wel cool om ff de verhalen van een forumzuster te lezen.

Je bent iig wel eerlijk: Ja, ik snap het probleem ook niet: Ik vond je het netjes doen hoor: Kathleen ook de BRC cakejes waren erg lekker, erg mooi gekleurd: Was cool om eens met de BRC in aanraking te komen. Ik negeer je niet Aaron, ik zou niet durven: Die maf stond om We zijn nu ruim een maand definitief uit elkaar, want volgens mij werkt het niet helemaal jofel in zijn bovenkamer.

Ik ben het type meisje dat je niet moet claimen en moet gaan zitten controleren, want dat doe ik ook niet bij mijn mannetje. Vertrouwen in een relatie moet er zijn en als dat er niet is, dan moet je stoppen, anders wordt je er allebei ongelukkig van. Nou ja, zijn exvriendinnetje is 15 jaargeleden vreemdgegaan met zijn beste vriend en ik moest dat nog steeds ontgelden, door wantrouwen en para acties. Nou een beetje jaloezie is best vertederend, maar dat zieke gedoe daar kan een meisje echt op afknappen.

Het was dus nu dan echt uit en om mij te vergeten is hij na 1 week met een of andere KLMhootchie naar Turkije gegaan voor twee weken en eenmaal terug gekomen dacht hij dus even om via mijn dochtertje weer bij me terug te komen.

Uit welk ei is hij gekropen? Dacht hij nou echt dat hij weer de draad met mij kon oppakken, na zijn hoerensloeravontuur? Sommige kerels denken echt dat wij geen verstand hebben ofzo? Ik bedoel, hoe zit dat? Je ligt in bed en als het echt wat heet er aan toe gaat, dan worden er bepaalde dingen gezegt, over bepaalde onderwerpen. Daar dacht hij anders over, want de volgende dag dook hij met een ander meisje het bed in onder het motto, daar doe ik Jinx een plezier mee.

Zo zijn mannen, "Oh, zo had ik het niet begrepen" of "Bedoelde je het dan niet zö? Een goeie vriendin, my ass. Niet meer bij aankomen. Toen begon hij dus te huilen, dikke tranen. Wat moet ik hier nu weer mee? Ik wil een man, geen klein kind die begint te huilen als hij zijn zin niet krijgt. Ik wordt daar niet opgewonden van. Dus wat moet ik nu tegen hem zeggen, als hij weer voor de deur staat of als hij belt, lief dagboek???? Ik ga nu weer beneden bij de visite van mijn mams zitten, naast mijn ome Wim, die stekeblind is en altijd de andere kant opkijkt als ik met hem praat.

Morgen gaat de BRC de sportschool versieren, want onze trainer is jarig. Ik weet zeker dat hij het niet tof vind, des te meer lol hebben wij!!!! Hey Bianca, wel volhouden dit dagboek hé: Gewoon een zakdoek geven met kabouter Plop erop en de deur weer dicht doen.

Ik zal wel weer de enige zijn die dit echt tenenkrommend vind:? Thanx voor alle positieve reacties. Vandaag is het zaterdag en ik heb last van de bluess. Een beetje van dat lurrevurdur-gevoel, ik had alleen nog niet echt door dat ik verliefd was. Bij ons heb je 3 typen mannen, broeders, prooien en vlinders. Bij de 1e man kan je gewoon lekker rustig een gore knoflookboer laten of een bloemkoolscheet.

Je ligt er allebei in een deuk om en probeert elkaar af te troeven, wie het meest stinkt. Je weet dat hij er altijd voor je is of hij nou een vriendin heeft of niet, het is gewoon en maatje, maar je zal nooit in bed met hem eindigen, want je vriendschap met hem is veel belangrijker voor je. Een 'prooi', zie je, je verleidt hem en je eindigt met hem in bed.

Hete, snelle sex, je wilt geen relatie met hem, want je bent toch niet de enige voor hem, maar als je je eenzaam voelt, dan bel je hem. En dan tenslotte de 'vlinder', die zorgt ervoor dat je eerst stom zit te giechelen over de telefoon, zodat je je wel voor je kop kan slaan.

Bij hem zit je zowat 4x in een minuut op je mobiel te kijken of hij als een smsje heeft gestuurd of nog erger, je komt erachter dat je zijn oproep gemist heb. Hij bezorgt die fijne vlindertjes in je buik en dat je eetlust afneemt, wat goed uitkomt, want eens moet je toch weer aan de lijn.

Ik ben denk ik verliefd op de laatste. En ik heb altijd pech met dat soort man. Hij woont in een ander land of hij is aan de drugs geraakt of hij is bezet. En ik ben een echte Ram, ik houdt niet van delen. Ik wil een kerel helemaal voor mezelf.

Het ergste wat mij kan overkomen is dat je een halve nacht, de voor jou meest fantastische sex heb gehad en dat hij vervolgens naar huis gaat en tussen de lakens bij zijn vrouwtje stapt, jou achterlatend met een gebroken hart en een goedkoop gevoel.

Tegenwoordig is het helemaal in om neukertje te hebben, sex zonder liefde enzo. Maar ik wacht nog steeds op mijn 'prins'. Hoe kan ik nou met een jongen naar bed gaan als ik niet verliefd op hem ben? Dit wordt steeds meer depri, dus ik stop ermee.

Mijn meiden hebben het ultimate plan om over mijn blues heen te komen. We gaan naar de 'Melkweg'. Ik ben er nog nooit geweest, maar het dak gaat eraf!! Zwartje jurkje aan, rode lipstick op dan weet je zeker dat niemand je wil zoenen en lekker gek doen. Ik hoop alleen dat er geen trap is, ben een keer heel sexy eraf gerolt. Geen glazen deuren, ja daar ben ik ook een keer vol tegenaan geknalt, terwijl ik een waardige aftocht wou maken en geen drempels op de dansvloer, het is best vernederend als je eindelijk oogcontact hebt met een leuke jongen en je gaat ineens languit tussen de dansende massa!!

Ik hoop wel dat er een Burger King in de buurt zit. Ik heb vanmiddag overigens nog een leuk boek gekocht, dat we gebombardeerd hebben als onze BRCbijbel. Het heet 'ABC van een geweldig sexleven'. Probeer zijn sperma niet door te slikken als je het echt heel vies vindt. Morgen hebben we de lang verwachte LoeksBBQ, dus ik hoop maandag weer wat leuks te vertellen over mijn weekend.

Haren in de krul, plamuur op en de hakken aan. De BRC gaat wederom weer op jacht!! Vriend Ellen had de route naar De Melkweg uitgeprint en na een kleine pitstop bij de Maccie-D, gingen we op weg. Eenmaal aangekomen waren we een beetje gedesorienteerd, want zoals ik al eerder vertelde. Amsterdam is het grote onbekende en wij boerinnekes zijn nogal een beetje angstig voor enge dingen. De weg vragen doen we liever niet, tenzij onze deuren hermetisch op slot zitten en verder dan 2 cm gaat dat raam echt nie open.

Na 4x over de Lijnbaansgracht, heen en weer te zijn gereden kwamen we erachter dat De Melkweg 1 straat voor de Jimmy Woo zit. Had dat dan meteen gezegt!!! Daar aangekomen kwamen we in een rij. Iedereen zag er vrij casual uit en ik had al snel het gevoel dat ik een tikkie overdressed was, maar ja, zwart is toch altijd goed?

Ik droeg een klein zwart, minijurkje met mijn zwarte muiltjes die leuke met die Svarovskisteentjes en die hoge hakjes en knalrode, glossdruipende lippen. Eerst zag je lip en daarna kwam the Jinx,hahaha!! Je moet toch alles een keer in je leven hebben uitgeprobeerd? Standaard iets van meisjes als ze uitgaan is dat ze meteen naar de WC gaan om een final te check te doen voordat ze uberhaupt ergens naar binnen gaan.

Want je weet maar nooit, strax zit er iets onverklaarbaars tussen mijn tanden maccie-D, weet je nog of mijn vulling van mijn bh is omhoog gekropen tot onder mijn kin. Je weet het niet.

Omdat we betaalden wat niet hoefde mochten we een snoepje uitzoeken. Dan kom je zo'n zaal binnen en dan kan je twee dingen doen. Als je niet kan dansen, ga je aan de kant staan of 2.

Je kan niet dansen en je gaat midden op de dansvloer staan. Wij kozen voor het laatste. Ik kan best begrijpen dat het best wel geil is, als je zo'n meisje aantreft met een lolly in haar mond, maar gooi je dan niet vervolgens op je knieen voor d'r op de dansvloer, want dan krijg je zo'n eindscene van Grease effect. Ik stond weer erg voor de schutting, al zeg ik het zelf. Die meiden hadden weer van alles gespot, maar ikke niet.

Ik zie alleen voorwerpen binnen een straal van 1 mtr scherp en daarna wordt het ietwat wazig. Dan moeten ze maar naar mij toe komen en ik likte verleidelijk langs mijn lippen tijdens een rupsig liedje. Barst mijn vriendin toch in lachen uit!! Tot overmaat van ramp stap ik in een grote klomp kauwgum, waardoor het lijkt alsof mijn voetje aan de vloer zit vastgekit, vervolgens wil ik naar de kant lopen om het onding gracieus doch onopvallend onder mijn zool weg te poetsen, stap ik met mijn andere voet in de kauwgum!!

Ik leek wel alsof ik op de maan geland was zo liep ik. Jinxy op gravityboots, zich een weg banend door the crowd!! Alles bleef onderweg plakken van sigarettenstompjes, loopt best hobbelig tot platgetrapte plastic bekertjes. Ik ben maar 1. Logisch dat zij dan drinken gaat halen, toch? Voordat ik weer heelhuids terugben, dan zit er geen drank meer in de glazen, zo vaak wordt ik aangestoten.

Ze wou niet, want ze had haar oog laten vallen op een potienteel slachtoffer. Een vriend van de jongen waar onze ubersloer mee aan het zoenen was. Zij zoent elke keer als we uitgaan, vind ik niet normaal: Komt er een of andere vage Yugo achter me aan, wil met me praten. Ik moet nodig plassen en hij volgt me zelfs naar de wc en blijft nog wachten ook. Waarom heb ik zulke dingen altijd.

Hij was gewoon creepy. Aangekomen bij de bar, tikt een bejaarde neger me aan, hij zal rond de 30 zijn geweest en complimenteerde me met mijn voetjes. Ik heb maat 39, vriend en dat is niet echt bepaald poezelig voor een Indo.

Nou ja, evengoed bedankt voor het compliment. Drank mee, terug naar die meiden. Staan we daar lekker mensen te kijken, is het weer tijd voor een rondje.

Men, ik heb hakken aan die 10cm hoog zijn, die zijn niet gemaakt om op te lopen. Die zijn gemaakt om mooi op te zijn, gewoon staan en mooi zijn. Ze had geen medelijden met me en vervolgens wordt ik die hele tent door gesleurd op zoek naar mooie mannen. Nix gevonden, maar ik werd nog wel ten huwelijk gevraagt door een pittig jongetje van 5 turven hoog.

Zo direct had ik ze nog niet gehoord. Weer kwamen we die voetgeilerd tegen, die nu opmerkingen begon te maken om ze te willen opeten!! Freak, ik loop 5 dagen per week op mijn blote voeten door zweterige zaal heen tesamen met 40 andere blote voeten. En hoewel mijn voetjes netjes worden bijgehouden, moet ik er niet aan denken dat hij eraan zit te peuzelen. Na nog wat dansen, nog een rondje lopen, en bijna van de trap afgeflikkerd te zijn in de hiphoparea.

Besloten we maar naar die andere zaal te gaan, waar lekkere laffe muziek werd gedraaid. Salt 'n Peppa met Push it is best een rupsig lied, maar dan moet je niet achteroverstruikelen over een rugzak. Wie neemt er nou een rugzak mee naar binnen? Toen zong ik nog mee met een liedje die ik eigelijk niet echt goed kon. Werd ik weer door vriend El uitgelachen. Het zat me niet echt mee die avond. Inmiddels was het 4 uur ofzo, tijd om te gaan en om te eten.

Ok, no problem, dan maar weer naar de MAC om de hoek. Ook al dicht, zelfs de FEBO. Over 2 weken gaan we naar Jimmy en ik zal die avond afsluiten met een Crispy Chicken met bacon en kaas, al is het het laatse wat ik doe. Al met al was het een geslaagde avond, maar de volgende keer ga ik in mijn baggy pants met mijn sneakertjes en geen rode lipstick meer voor mij. Maar dat komt wel weer de volgende x. Haha leuke verhalen Jinx!!

D Leest lekker weg! Als ik een verhaal van m'n weekend zou moeten opschrijven zou het vast niet veel langer dan twee regels zijn.. Veel meer herrinner ik me er meestal niet van ;. Momenteel niet heel veel spannends te melden daarom hierbij maar een weekverslag van vorig jaar toen ik stage liep op aruba.

Prepare to diiiiiiiiiiiiiiiive [Week 13] De laatste 5 dagen voor een warme douche, schone kamer en lekker en gezond eten. Want onze ouders vertrokken vrijdag immers weer naar het koude kikkerlandje. Maandag en dinsdag ben ik wezen werken. En woensdag gingen we met zn alle op de boot. Ons pap en ik zouden maar eens een duikje gaan wagen. De eerste duik was naar een vrachtschip wat ooit cocaine smokkelde en toen tot zinken werd gebracht.

Dus wij op treasure hunt. Flinke stroming maakte het soms moeilijk te bewegen. Toch een mooie duik, zo mooi dat freddie lucht hapte alsof het zijn eerste kus met ons moeder was. Wat ten gevolge had dat zijn lucht opraakte en wat moest lenen van mij en onze dive guide. Onze 2e duik was een draft dive. Waar je dus op een punt het water induikt en dan over het koraal zweeft door de stroming, en dan op een andere punt weer boven komt en door de boot word opgepikt.

We zagen een zeeschilpad, een aantal trompet vissen en een amerikaanse pelvis met een duikfles en een Jaque Cousteau duikbril. Al met al dus een leuke dag. Woensdag avond als vanouds stappen. Jas waren van plan om in maagdelijk wit te gaan. Dit plannetje werd echter woest verpest door een aantal stugge grunningers. Dat deze groningse jongetjes het leuk vinden om in de modder te spelen, kan ik nog inkomen maar dat ze ons daar moeten bij betrekken gaat dan wel weer heel ver.

Moraal van deze annekdote; na 50 meter konden we weer omkeren om nieuwe kleren te gaan aantrekken. Door dit grapje waren ook nog 15 minuten van ons happy hour kwijt. Dit kwartiertje haalde jas en ik echter toch nog in, laat op de avond. Donderdag zijn we met de familia bij Arashi beach gaan snorkelen en zwemmen. En zijn Jasper, Ik en ons pap naar het wrak de Atilla gezwommen wat zo'n meter van de kant ligt. Eventjes zwemmen maar dan hebje ook wat.

Ik kwam nog op het heldere idee om met het duikhorloge van mijn vader te kijken hoe diep het daro was. Half dood, zonder adem en kramp in mn kuiten schoot ik 45 seconden later uit het water.

Het horloge gaf aan 14,5 meter, mijn eigen freedive record was een feit. En meteen me zelf beloofd; dat nooit meer te doen. S'avonds zijn we gaan uiteten bij Madam Jeanette. Wat heel "limburgs" gezellig was. Vrijdag weer gewerkt en daarna onze ouders opgehaald om naar het vliegveld te brengen. Na het afscheid hebben we nog even snel, gegeten bij Taco Bell.

Zaterdag ben ik maar weer eens naar de kapper gegaan, waar ze mij een kapsel ala marinier gaven. Daarna weer met de taekwondo selectie van Aruba getraind. Waar ik nog ge vierendeeld werd als onderdeel van de warming up "stretchen" S'avonds met heel blauwdorp weer opstap, naar de Bahia en de Fiesta. Om de week af te sluiten zijn Jasper en ik zondag avond nog even naar moomba gegaan om daar met Charlotte, Ylona, Noortje en daarna Marloes en Mirjam een cocktail te drinken bij zonsondergang.

Als LJ en Jinx nou samen eens een dagje gaan stappen. Kunnen ze daarna beiden vanuit hun eigen perspectief hier hun dagboek invullen. Ben wel benieuwd naar de verschillen: Wat is Pasen toch een zalige tijd! Op het werk ben ik bezig met een reclamespotje van WEB. De waterzuivering installatie van Aruba Hij zal ergens volgende week worden uitgezonden. De kenmerkende "joeHOE's" waren vanaf de andere kant van het eiland te horen dus we mogen aanemen dat Jas deelneemt met het bodyboarden aan de volgende X-Games.

Ik zou zaterdag weer met de Selectie taekwondo van aruba mee gaan trainen maar toen na 30 min nog niemand kwam zijn Jason en ik de enigste die niet doorhadden dat het met pasen geen training was maar wat door de stad gereden en de plaatselijke MacDonalds en Certified geterroriseerd. S'avonds was het weer Full Moon Party, de eerste op Havana omdat dit maandelijkse feestje teveel geluidsoverlast opleverde bij Moomba beach. Was toch weer een leuke avond, of beter morgen, aangezien Mark, Frans, Ylona en ik pas naar huis gingen wanneer de lampen aanflitsten toen de lange wijzer op 12 en de kleine op 6 stond.

Zondagmiddag, Jasper maakt me wakker met de mededeling dat het alweer 3 uur is. Geweldig al bijna weer een vrije dag verslapen. Maarja die middag ook niet veel meer gedaan dan aan het zwembad gezeten en de samenvatting van de andere aangehoord over die bewuste zaterdagavond 10 April Bleek het toch nog een van de leukste avonden tot nu toe te worden.

Eerst even langs Eagle Beach gereden waar menig Arubaan een tent had opgezet ivm de jaarlijkse perlgrims tocht. Hier snel uitgehold zodra we een dikke negerin zagen dansen En "nee" we hebben dit moment niet op de gevoelige plaat vastgelegd omdat Maargoed hierna de 'Choose a Name" geënterd en paar pilsjes gedronken, een stukje van de film The One meegepakt todat een kudde Amerikaanse schapen de rust verstoorde en alle beveilingscamera's aansprongen en gingen inzoomen op deze aandachtsgeile Yanks.

Dus wij stiefelde de trap af op zoek naar ander vertier. De Paddock was ook nog wel bevolkt maar ook hier waren we snel uitgekeken. Dan maar even langs de uurs winkel om ons calorieën dieët op peil te houden. Even overlegd en na vele morele dilemma's te hebben overwogen toch besloten om naar San Nicolas red light district te gaan. Even 20 min rijden maar dan hebje ook wat.

Op het eind van deze avond was iedereen verlieft. Geen twijfel meer mogelijk Candy uit Colombia gaat mee terug naar Nederland. Zoals Bjorn zei; we gaan je meenemen als cadeautje voor onder de kerstboom. Jaja leg dat maar eens uit in het Spaans. Oja Rolf en ik deden nog even een afsluit rondje langs Eagle Beach juist: Terwijl we een aangenaam Jodeldeuntje draaide.

We houden hem toch nog, onze gele banaan wist je dat er zelfs nog rasechte nymfomane bestaan! Lief Dagboek, Over 2 weken gaan we naar Jimmy Dat denk ik niet! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar foto's van de BRC. En wellicht is het handig om de uitgaansagenda van de BRC hier ook te plaatsen? En Bianca, als ik zo hoor wat je aanhebt Dus geen sneakers en baggypants.

Het is duidelijk dat Rik nog nooit Bianca ontmoet heeft: En je hoeft het dagboek niet te lezen Rik En volgens mij heeft Ronald gelijk, van het EK Shooto kan ik me nog wel een indo voor de geest haleb van Loek's, dus wil ff kijken of ik de juiste voor me heb. Van zowel Jinx als LJ! Lief Dagboek, Een paar weken geleden moest ik voorkomen voor een klein ongevalletje van een jaar geleden.

Ik was in diepe schok, omdat ik er nooit meer wat van had gehoord en opeens lag er een dagvaardgeval op mijn matje. Ik dacht eerst dat ik moest getuigen tegen mijn ex, maar nee, tot overmaat van ramp was ik de gedagvaarde ofzoiets.

Iedereen zei dat ik er wel vanaf zou komen met een waarschuwing, maar mijn mama heeft mij geleerd om van het ergste uit te gaan, dan valt het altijd mee. En dat deed ik dus ook. In mijn hart hoopte ik op een waarschuwing, maar mijn verstand zei rekening te houden met celstraf. Die vrijdag stond ik daar in die rechtbank met mijn medeBarbies. Ik had mijn maagdelijke witte, onschuldige pak aan, mijn haren netjes vastgebonden. En alleen wat lipgloss op om mijn pruillip te benadrukken voor het geval dat het nodig zou moeten zijn om in tranen uit te barsten!!

Mijn kansen stonden er eerst wel goed voor. Ik had een mannelijke rechter, die begon over dat Indonesie ook wel oud Batavia werd genoemd. Hem had ik wel in ijn zak. Hij vroeg wat over onze gezinssamenstelling, hoe oud mijn dochtertje was of haar vader wel allimentatie betaalde, wat hij niet doet, dus dat is best wel zielig.

Na nog wat vragen droeg hij het over aan de officier van justitie. En dat was een vrouw, zo eentje die net was afgestudeerd, zo'n ongelooflijk kutwijf!!!!!! Ze begon erover dat het positief was dat ik in contact ben gebleven met het slachtoffer en ze wist ook dat ik het niet met opzet of voorbedachte rade had gedaan, maar ik kreeg een boete van euries of 4 dgn in hechtenis.

Tijd voor de tranen!! De rechter moest nu beslissen of hij mij in hechtenis zou laten zetten of de boete. Sniffend zei ik dat ik het absoluut niet kan betalen, maar dat ik ook geen opvang heb voor mijn kleintje. Hij was er helemaal mee aan. De boete zou pas over 6 wkn binnenkomen en hij zou er van maken.

Ik vroeg nog of het verschil maakte voor mijn strafblad, maar die kreeg ik evengoed of ik nu zou betalen of zitten. Nog meer tranen, graag!!!

Kijk, ik ben een Ram en een vrouw van principes. Wat je belooft moet je nakomen, ik ga nooit met een kerel die verliefd, verloofd of getrouwt is en ik ga geen cent dokken voor iets wat ik niet met opzet heb gedaan.

Dat geld wordt zeker weer in zo'n nutteloos project gepompt, zoals de Betuwelijn ofzo? Jongens zoals mijn ex worden vrijgelaten, omdat er cellentekort zijn.

Hij bedreigt, rooft en is gewoon een gevaar voor de maatschappij en zichzelf en dan zal ik moeten schuiven? Ik kost de staat meer als ik die 4 dagen ga zitten, dus doe ik dus ook.

De mazzel voor justitie! Wat zijn 4 dagen op een mensenleven, toch? Alleen heb ik de laatste tijd dromen over Vrouwenvleugel enzo en ik ga mijn meisje zo missen. Ik begin nu dus een beetje te twijfelen. Vanaf dit weekend geen Burger King meer. En ik mag niet eens mijn eigen kussen meenemen. Zaterdag gaan we naar Jimmy Woo, dus als er nog iemand zin heeft om mee te gaan Rappe Rik??? Een fijn weekend en een dikke X.

Open zelf eens een knappe goed gelezen topic: O jee, was ik de reden waarom vergeten? Lekker dom, maar houdt het wel spannend, he? Ik naderde dus de haaietanden, maar op de hoek stond een groepje mensen te praten, er stond een paal en een bestelbusje. Ik zeg nog tegen mijn meisje: Kunnen die mensen niet meteen midden op de weg gaan staan, dan weten ze zeker dat ze in de weg staan".

Ik trek dus op om er omheen te kunnen kijken en opeens vanachter die bus. Voor alle duidelijkheid, zij was schuin over gestoken en ze officieel nog een stukje moeten doorrijden en daarna moeten afslaan, zodat ze duidelijk te zien zou zijn. Maar ja, ze kwam net van de begraafplaats af, want het was haar man zijn sterfdag Ik ben meteen naar het ziekenhuis gegaan, achter de ambulance aan, bloemen meegebracht.

Daarna wekelijks nog op bezoek geweest, tot ze weer beter was en dan opeens een jaar later moet ik voorkomen. De officier van justitie zei ook dat ik het niet met opzet of met voorbedachte had gedaan. De getuigen mensen die op de hoek stonden red. Ik ben nog nooit met justitie in aanraking geweest, ben juist heel erg lief en toch moet ik dokken of zitten.

Nou, geef mjn portie maar aan fikkie, want ik ben er klaar mee. Ik heb ook geen strafblad voor een misdrijf, maar wel voor een veroordeling, dat is net zo erg, vind ik. Dus nu weten jullie hoe het zit. Dit is echt een geweldig topic man: Kan niet wachten tot de volgende editie. Lief Dagboek, Zaterdagavond naar Jimmy Woo, ja dat was weer wat. Na eerst eindeloos te lopen tubben over wat we aan zouden trekken, vond Eva, dat ik voor iets zomers moest gaan. Het WAS tenslotte lekker weer en vorige week was ik al in het zwart.

Wit kort rokje, lichtroze bustiertje en lichtroze muiltjes, prima. Ik was er klaar voor. Marieke reed, ze had net 5 dagen haar rijbewijs, dus de vuurproef "rondje A'dam" kon ze beter met ons als bijrijders gaan doen. Dat hebben we geweten: Tuurlijk moesten we eerst ff langs de Maccie D voor een McKroket, die overigens door een inhaalmanouvre van Marieke op mijn rokje belandde, maar ja wat doe je eraan. Eenmaal veilig aangekomen, Mariek reed een paar keer door rood, gooide de auto om in de veronderstelling dat andere auto's wel zouden stoppen en een fikse rempartij waarbij we zowat met onze snuffertjes tegen het voorruit geplakt zaten.

Liepen we via het Leidsche naar Jimmy. Muiltjes met hakken staan wel leuk, maar het is best wel vervelend als je zo onopvallend mogelijk langs al die mensen wil lopen en je hak blijft steken, maar je voet loopt door!! Het gebeurde gelukkig maar een stuk of drie keer, maar de avond begon al goed. De muziek was gewoon superrelaxed, van alles wat. De mensen waren ietwat stijf, dus wij dachten ff met onze 'moves'het wat gezelliger te maken.

Het enige wat ik ermee bereikte was dat mijn mascara uitliep tot mijn kin van het lachen. Hiphoppen op je hakken gaat niet zo soepel als op je sneakertjes. Meezingen met volle borst op liedjes waar je tekst eigenlijk niet zo goed van kent, doen het ook altijd wel goed voor je lachspieren. Voor de rest kreeg ik alleen nog een klapdeur tegen mijn giechel toen ik naar de wc ging en staptte ik met mijn voet in een vette grote plas toen we weggingen.

Daar ging mijn geruisloze aftocht. Op de weg naar de Burger King, die weer dicht was struikelde ik nog over een tramrails. Zou er misschien ooit nog een keer komen dat ik mezelf NIET voor de schutting zet als ik uitga?? Het was weer een geslaagde avond en we lagen na een theetje rond We zijn weer niet versierd door een paar lekkere knullen, maar dat is waarschijnlijk onze eigen schuld.

Het was gewoon weer een lekkere laffe avond met de BRC. De R staat overigens voor ROS en niet roze. Ros als in rossen, beuken, bossen. Was me nog nooit opgevallen. Ik werd er subtiel op geattendeerd door Eva Het spijt me meiden voor het verkeerd uitleggen.

Ik ga nu even fitnissen, ben nu met pyramide training bezig, want ik wil nog 2kg aankomen voor 10 sept. Jeroen, bedoel je bouwtechnische krabbetjes of krabbetjes uit de zee??? Ik snap niet dat jullie geen sjans hebben in Amsterdam. Zondag 14 augustus in Deventer. Dat was ik Why am I not surprised? Beste Jinx, Helaas zit in 14 augustes niet in denveter. Ik ben op vakantie.

Maakt mij niets uit, dan zien we elkaar wel als je weer terug bent liever niet. Jinx vindt het dus lekker als je vies tegen 'r praat op internet. Er schieten mij nu enkele benamingen te binnen maar die zal ik maar voor me houden.

Om de lieve vrede te bewaren en zo Is dat een record voor je Aaron? Dit forum wordt werkelijk overspoeld met frustraties uit jouw dagelijks leven. Het zou dus niet eens zo gek zijn om een dagboek bij te houden. Zodoende al jouw negatieve energie, ontstaan door het beproevende leven in Strijen, te steken in het beschrijven van de roze, met poezengezichtjes versierde, pagina's van jouw lief dagboek.

Sjaak ga naar de boekhandel! Kunnen de koters in de pit gaan lopen blaffen ipv de offtopic weer om te zetten in een kattenbak? Dan kwam men erachter dat het een grapje was Ik zit met smartte wachten op de belevenissen van afgelopen weekend van de BRC Ik heb voor jinx speciaal een nummertje geupload! LOL Feit is wel dat ik meer in de smaak val bij de dames dan deze hele toko bijelkaar. Maar ook dat is niet iets wat bij mij prioriteit heeft, in vergelijking tot sommige testosteron overlopen ventjes zoals jij.

Geef het nou maar gewoon toe Aaron. Je bent gewoon een bangepoeperd!!! I don't fight with ugly people, ugly people got nothing to lose LOL lol vandaar dat je zo'n "brutaal" antwoord geeft als het matten wordt heb je niks te verliezen Dus geen sneakers en baggypants Met vreugde deel ik u mee dat er een heuse BRC-website in de maak is.

Hier kunnen jullie straks het leven volgen van de leden van de BRC. Hoop dat jullie daar tegen die tijd ook eens rond komen kijken! Met vreugde deel ik u mee dat er een heuse BRC-website in de maak is. Goed initiatief die BRC site, zet er wel dungeon materiaal op dan!

D Ik bied me aan als vrijwilliger, 25 cm Exotisch genot 8. Lief Dagboek, Onze website gaat onder andere natuurlijk een lief dagboek, Dr. Love voor al je liefdesproblemen , een databank over vechters en onze meningen over gala's partijen en trainingen bevatten en natuurlijk gaan we het uitgebreid over onze Sexbijbel hebben. Maandag ging om Polly moest de steigers op. Onze opdrachtgever was de eigenaar van Jacob Hooy. Hij heeft een pand in A'dam aan de Nieuwmarkt en dat moest van buiten geschilderd worden.

Nou ben ik onze eigen steiger wel gewend, want die is maar 2 meter hoog, maar deze was 18 meter hoog en ik stond echt met afscuw naar boven te kijken en mezelf af te vragen hoe ik me hier uit ging lullen. Ik dacht dat we gewoon wat rondom een huis gingen schilderen, maar dit was andere koek. Je ziet een beetje groenig? Ik ben helaas een Ram, dus ik kan me niet laten kennen.

Met klamme handjes en zweetvoeten begon ik maar te klimmen. Zwakjes mompelde ik nog wat over een ongevallenverzekering, maar er werd me lachend verzekerd dat die wel in orde was. Op de 2e verdieping aangekomen had ik het niet meer, ik voelde me een beetje duizelig.

Ik werd apart genomen en ff duidelijk uitgelegt, dat die steigers onder een strenge keuring staan, aan het pand verankerd zitten en je er simpelweg niet zomaar kan afvallen. Mijn bijnaam is niet voor nix Jinx. Ik struikel al over een trambaan..! En omdat ik er toch overheen moest, mocht ik gelijk helemaal bovenaan beginnen. Het dakkappeletje, fijn en bedankt. Naarmate de dag verstreek, ging het wel weer. En na een broodje Zeedijk van slagerij Vet ging het helemaal top.

Dinsdag hetzelfde, 's avonds getraind bij mijn held Marloes Coenen, maar helaas was ze niet zo lekker, dus ik kreeg priveles van Roemer. Aardige meiden en jongens bij FFC. Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid. We waren net klaar. Alles strak in de verf, nat. De bewoonster vroeg of ze raam al kon dicht doen. Het zijn van die ouderwetse schuiframen die je omhoog moet trekken. Ja hoor, maar doe wel voorzichtig, zeiden we nog. Laat die muts toch zo dat raam kletteren.

Glasscherven in het het rond en nog erger de lak beschadigt! Voordat we hiermee klaar waren was ik We hebben niet onze moves kunnen uitoefenen, want ik was nuchter, dus dan gaat het niet zo lekker.

Misschien vanavond bij Jimmy. Daar ken ik toch niemand Donderdag gewerkt en met trainen stond er opeens een boksleraar. Veel van geleerd, maar ik moest ook veel afleren. Aan het einde van de training zaten we nog ff na op het teras met geboste ogen en neuzen. Vandaag de klus geklaard in Amsterdam, tabee Broodje Zeedijk, hoeren, junks en chinezen. En vanavond lekker gek doen Jimmy. Ze is met haar nichtje 2 weekjes met oma mee naar ons boshuisje. Daar heb je gelijk in. XXX Wat heb jij een pech in je leven: Weer een te gekke editie, Jinx!

Kan niet wachten tot de volgende Die zou nog wel in de libelle kunnen staan: Daar heb je gelijk in Lief Dagboek, Alleen mijn junkdagen staan in mijn dagboek.

Mijn ontbijtje bestaat uit, 3 eiwitten, 2 bruin broodjes, 1 appel, 1 kop thee met honing en een glas water, Middageten uit 3 bruine broodjes met kipgrilworst gr of rosbief. En 1x in de week, meestal in het weekend, hachel ik een hambuger weg!! Het valt best mee hoor. Na mijn dochtertje woog ik 90kg!! Ik was in de veronderstelling dat het er wel weer af ging als ik bevallen was, niet dus.

Na een half, driekwart jaar was ik weer 63 kg en nu ben ik op mijn oude gewicht, 57,8 kg. Ik heb weer zoveel leuks meegemaakt, maar ik moet nu met mijn dochtertje oefenen voor een kinderprogramma met Karl Noten.

Je weet wel, die overactiefe ochtendgymgoeroe. We zijn nu met een programma bezig voor de kindjes van jaar. The Jinx moet helaas ook meedoen en aangezien ik niet echt de 'moves' heb, wordt er een oefenmiddag ingelast voor de opnames van dinsdag. Ik hou jullie op de hoogte, want er zal wel weer flink wat gestunteld worden!!!!

Ik heb gisteren ook maar eens het advies van je moeder opgevolgd en m'n vriezer ontdooid. Damn, wat kwam daar een water uit. Gauw al een liter of Bedank je moeder nog ff voor de tip: Ik moest nog even zeggen dat als je vriezer helemaal leeg is, je hem moet schoonmaken met warm water en schoonmaakazijn, voor de bacterieen. En als je nog meer huishoudelijke tips wou, dan moet je het maar even vragen!!

Lief dagboek, Afgelopen dinsdag was het dan zo ver. We zouden om Mijn nichtje begon bij Haarlem al te vragen of we er al waren? Het duurde zo lang, het leek wel een vakantierit, vond ze.

De ouders bleven in een wachtruimte, waar van alles te snaaien lag: D en je kon van alles drinken. Viel me wel op dat alles light was. We mochten de set bekijken en ff later kwam Karl binnenstuiven, sympathieke kerel.

Begon meteen indo tegen me te praten. Sorry vriend, de enige woorden die ik ken zijn: Katjang en pisang en voor de rest ben ik meer van de hutspot en de speklappen.

Dus ik zit lekker met de andere moeders t chillen komt er ene Patricia van het programma naar me toe en vraagt aan mij of ik met nog 2 andere mamma's wil helpen op de set bij de fitnisstoestellen om ervoor te zorgen dat die kleintjes er niet afdonderen. Nou dat heb ik geweten. Daar stond ik dan met mijn goede gedrag.

Nerissa en Esmay mijn nichtje van 5 op de loopband en de fiets. Zijn ze aan het filmen, stopt die loopband ermee!! Ik stond wat te drukken op die knopjes, want het zweet brak me alweer uit. Hij deed het niet meer. Echt weer iets voor mij. Polly sloopt weer iets. Ik kon natuurlijk niet even zeggen"CUT" ofzo, dus ik fluisterste dat ze maar net alsof moest doen. Elke aflevering duurt maar 10 min. En er werden er 5 opgenomen.

Bij de 2e x, wilden mijn spruitjes wel opeens dansen. Ik kon mijn lachen niet meer inhouden, telkens als de mijne begon mee te doen. Iedereen ging naar achteren, Neris ging naar voren. De rest danste naar links, Neris naar rechts. Nog steeds stond ik te kutten met die loopband, bleek de stekker los te zitten. Ja, hoe moet ik dat nou weten. Komt er zo'n productiemederwerkster naar ons moeders toe, zegt ze dat we ook mee moeten dansen met het introdansje, dat staat leuker.

Ik kan helemaal niet dansen, laat staan dat ik ritmegevoel heb. Het was gewoon te erg voor woorden, schaamteloos. Het is dan ook duidelijk te zien dat Nerissa de 'moves' van haar moeder heeft.

Het werd steeds warmer en de oefeningen steeds moeilijker, vond ik. Nou ja, ik heb mijn best gedaan en die meiden ook. Eenmaal terug in de auto, beloof ik de meiden nog een lekkere grote ijs bij MaccieD, maar voordat we Hilversum uit zijn slapen ze al. Samen met Aleide en Eva Heel wat vette acties geleerd, die ik hoop te kunnen onthouden voor de 10e. Ik ga nu nog ff de gym in en vanavond boksen en daarna FF.

Voor degenen die willen kijken hoe ik mezelf voor schut zet op nationale televisie. Het programma heet Karl's Kids Club en wordt volgende week ma-vr uitgezonden om Ik heb laatst m'n t-shirt te warm gewassen en nu is ie te klein.

Daarna heb ik 'm te koud gewassen in de hoop dat ie weer wat groter zou worden, maar helaas. Wat kan ik daar nou nog aan doen? Ik heb vandaag vette coowle topje gekocht voor kickboxen!!!!

Ik hoop dat je je met de volgende wedstrijd waagt aan onze dresscode! Wedden dat je wint? Ze zegt dat er niets meer aan te doen is, pass hem door aan je zoon Is er al een BRC site? Aleide, onze Wizz op het Web is er druk mee bezig. Damn, jouw moeder is handig: Jinx, ik denk dat je even me opniew me moet pmen je telefoon nummer ben ik kwijt. Jinx, ik denk dat je even me opniew me moet pmen je telefoon nummer ben ik kwijt: Alsof je die ooit gehad hebt Ik zie jou de 10de.

Lief dagboek, Ik heb deze week weinig spannends meegemaakt. Alleen maar hard aan het trainen voor de 10e en zenuwachtig zijn.

Dat ben ik nu inmiddels niet meer. Wat er ook gaat gebeuren, ik heb hard getraind, mijn meiden zijn er en het kan nooit meer pijn doen, dan mijn bevalling. Ook ben ik al een aantal weken niet meer naar de Burger King geweest, geen speklapjes meer van mijn mams gegeten, geen alcohol genuttigt en waarschijnlijk moet ik vrijdag het gala in Leeuwarden missen, als mijn koorts niet rap zakt.

Dit allemaal voor een gevecht van hopelijk minder dan 6 minuten. Ik kan niet tegen dit vage weer. Warm, koud, regen, zon, ik ben voor het eerst weer eens flink ziek geweest.

Ik heb voor mezelf besloten dat dit gevecht een "Battle of the Last Crispy Chicken"is. Nou dat zullen we dan zaterdag maar eens ff moeten bezien. Gisteren was ik een beetje na het trainen aan het opruimen en toen kwam ik de tas van Hoes tegen.

Ik dacht, laat ik eens een goede daad doen, ik moet toch nog wassen, ik doe zijn spulletjes ook ff in de was. Een T-shirt, broekie, bandages, mijn troep, alles was donkere was. Je denkt al snel: Maar zo zwart wit lag het niet. Kerwin Duinmeijer deed bijvoorbeeld aan boksen. Hij was breder dan op het fotootje dat na zijn dood werd verspreid.

Op die foto was hij een jaar jonger. Vergelijk nu dit eens met een moord vanuit allochtonen hoek U voelt hem al aankomen: Als er goeie reden zijn om de moord op Duinmeier racistisch te noemen, zijn die op Theo van Gogh dat in het kwadraat. En toch is er nooit als zodanig over gesproken. Want het was geen blanke maar een allochtoon - een door religie verdwaalde allochtoon. Turkse en Marokkaanse moslims zijn in toenemende mate slachtoffer van islamofobie. De toon van het politieke en publieke debat over integratie is dramatisch verslechterd.

Minister Vogelaar Integratie is niet verbaasd over de bevindingen. Zij stelt dat racisme en vreemdelingenhaat steeds vaker voorkomen in discussies binnen en buiten de Tweede Kamer. Met name de PVV moet het ontgelden.

De partij lanceert volgens de ECRI ronduit racistische voorstellen verbod op dubbele nationaliteit bewindslieden; algeheel boerkaverbod. De ECRI wijst er verder op dat het aantal racistisch gemotiveerde geweldsmisdrijven sinds is gestegen. Daarbij gaat het om geweld tegen moslims, vernieling van hun winkels en brandstichting bij moskeeën en islamitische scholen.

Volgens de commissie ontmoedigt de politie de aangifte van racistisch getinte delicten. Ook zou het antisemitisme toenemen en zou de overheid meer begrip hebben voor rechts-extremisten.

PvdA-Kamerlid Arib is ingenomen met het rapport. Wij roepen het kabinet op met maatregelen te komen. Die Europese commissie doet natuurlijk geen eigen onderzoek - ze baseert haar bevindingen op aangeleverde cijfers en rapporten uit Nederland. Het is duidelijk waar die rapporten vandaan komen: Dat wordt wat betreft de allochtonen nog eens bevestigd door de uitspraken van wat wordt gezien als de meest gematigde onder hen, mensen als Khadija Arib en Tofik Dibi.

Alle in dit bericht genoemde punten zijn hier al als onwaar bewezen: Wat wel waar is, is dat het racisme in Nederland sterk is toegenomen: Naar aanleiding van de verkiezing van tot president van Amerika, steeg de hoeveelheid racisme werkelijk tot gigantische hoogte.

Maar omdat het gekleurd racisme was, viel het maar weinig mensen op: De Volkskrant , , column door Ad Bergsma Minister Bos wil dat u de belasting niet betaalt De vreugde over de eerste zwarte president in de Verenigde Staten wordt uitgelegd als een bewijs dat huidskleur niet meer belangrijk is in de Amerikaanse politiek. Dat is inderdaad prachtig, maar het schuurt toch dat iedereen zo blij is juist omdat hij zwart is.

Als de huidskleur er werkelijk niet toedoet, worden straks de daden van Obama genomen als maatstaf voor zijn presidentschap. Het racisme is zo sterk, dat hij moet huilen van geluk als iemand van zijn ras zijn baas wordt - dat nu een blanke dat is, is dan natuurlijk om te huilen van ellende.

Kijk goed naar zijn profiel, doet hij je niet aan onze vader denken? Dankzij Obama zijn mijn jongste broertje en ik dichter bij elkaar gekomen. Voor het eerst in ons leven hebben wij uren achter elkaar door de telefoon gesproken over politiek en over de toekomst. Hij woont in Amerika. Het begon zo'n anderhalf jaar geleden toen hij mij op een nacht uit bed belde. Kijk eens goed, wat valt je op? Ineens was ik klaar wakker. Ik bracht mijn gezicht dichter bij het scherm, zodat ik Barack Hussein Obama recht in de ogen kon kijken.

Zijn blik geeft me het gevoel dat het goed komt. Zijn woorden hebben me zelfs zo geïnspireerd dat ik heb besloten om te gaan studeren. Ik wil in zijn voetsporen treden. Toen hij mij de avond daarna inderdaad terugbelde, was ik beter voorbereid.

Dat is sterker, dominanter, zegt men. Bovendien, als jij vindt dat Obama op onze vader lijkt, dan is dat zo. Het is helemaal niet gek om zo iemand als hem als vaderfiguur te zien. Pas, nu realiseer ik mij hoe dat voor jou is.

Carmen Breeveld 43 , directeur van een wervings- en selectiebureau Mijn zoontje van 7 liep woensdagmorgen de trap af, en riep: Dit is de eerste zwarte president en dat is cool. Obama is een rolmodel voor hem. Ik heb zelf vlinders in mijn buik. Obama geeft mensen het geloof terug dat er wat kan veranderen.

Voor minderheidsgroepen, voor vrouwen, voor armen. Laten wie die positieve Obama-energie omzetten in actie en eindelijk iets doen voor die vrouwen en minderheden die hier het nakijken hebben. Waarom zouden wij niet voor elkaar krijgen wat die Amerikanen wel voor elkaar krijgen? Als je mensen apart zet, gaan ze zich daarnaar gedragen.

Als iedereen praat over die Marokkaanse rotjochies, dan gaan Marokkaanse jongens denken dat zij zo zijn. Daar schiet niemand wat mee op. We hebben positieve voorbeelden nodig. En nu hebben we er een op het hoogste niveau: Roy Ho Ten Soeng 63 , van Chinese komaf, geboren in Paramaribo, werd in de eerste allochtone burgemeester De overwinning van Barack Obama doet mij buitengewoon veel.

Ik vond zijn kandidatuur al een enorme emancipatorische doorbraak, maar dit is een overwinning voor alle kleurlingen. En dat gevoel is heel belangrijk. Toen ik in de eerste allochtone burgemeester van Nederland werd, kreeg ik diverse telefoontjes van Marokkanen. Ze wilden weten hoe ik het voor elkaar had gekregen. Veel allochtonen proberen niet eens om hun ambities waar te maken, omdat ze denken dat die buiten hun bereik liggen. Maar als een kleurling president van Amerika kan worden, dan staat niets je nog in de weg om je dromen na te jagen.

Het zal tijd kosten voor we daar zijn, maar deze verkiezing is een belangrijke stap in de goede richting. Niet alleen voor Obama, maar voor de mensheid. Roy Ho Ten Soeng scout voor het ministerie van Buitenlandse Zaken allochtone en vrouwelijke burgemeesterskandidaten. De verkiezing van Obama leeft absoluut in migrantenkring. Zelfs meisjes van 12 jaar hoor ik erover praten. Wie ik ook spreek, iedereen is gegrepen. Maar er wordt een psychologische vertaalslag gemaakt' waardoor Obama de man is die eindelijk voorbij het 'verschil' gaat.

De multiculturele samenleving is de realiteit voor jongeren, zij hebben het niet meer over verschil - daar haakt Obama op in. Dat zijn stiefvader uit Indonesië kwam, het grootste islamitische land ter wereld, spreekt moslims aan.

En jongeren vinden het geweldig dat hij werkte in de getto's. Dat hij al die kleuren en verschillen in zich mengt en weet wat armoede is, maakt hem cool. En zo wordt de vertaling gemaakt, wat zwart en blank is in de VS, wordt autochtoon en allochtoon in Nederland, maar vooral: Dat alles op tv te zien, was een collectieve gelukservaring.

Racisme tegelijkertijd met de ontkenning ervan. Een giftig stinkende lucht van racisme stijgt op uit al deze stukken. Dit belooft nog wat voor de toekomst. Nog iemand die ziet dat er en andere kant is aan de medaille:. De Volkskrant , , ingezonden brief van H. Bruins Zevenaar Blij met Obama Waarom toch die juichende toon in de bijdragen van journalisten en columnisten - niet alleen in de Volkskrant - over de zege van Obama?

Want wat is nou zijn staat van dienst? We komen niet Verder dan enkele aansprekende speeches, ongetwijfeld gescreend en mede geschreven door zijn campagneteam. Denkend over een verklaring voor dat enthousiasme kom ik niet verder dan anti-republikanisme erg begrijpelijk gezien de prestaties van Bush en de kleur en het ras van Obama.

Waarom is men anno zo blij met een zwarte president? In dit verband mag men het best zorgelijk noemen dat 95 procent van de zwarten in de VS op Obama hebben gestemd, hoe begrijpelijk ook.

Wanneer blanken ook zouden stemmen op basis van ras-voorkeur zouden dezelfde journalisten dat waarschijnlijk racisme noemen. Nog een bevestiging van het soort plaatsen waar het racisme het grootst is: Eindelijk een soort van gerechtigheid, een zoon van een Keniaanse vader en een Amerikaanse moeder, Nu de vreugde wat is getemperd, vraagt het Franse tijdschrift Jeune Afrique zich af hoe progressief Afrika zelf eigenlijk is.

Un Obama africain, est-ce possible? Natuurlijk, zou je denken, maar bij nadere lezing van het artikel blijkt Afrika zelf helemaal niet zo progressief. Kinderen uit gemengde huwelijken maken weinig kans op het hoogste politieke ambt in de meeste Afrikaanse landen. In veel landen is zelfs in de grondwet verankerd dat beide ouders van een presidentskandidaat bij hun geboorte de nationaliteit van dat land moeten hebben.

Een halfbloed als Obama was dus kansloos geweest in Algerije en in Tunesië, waar zelfs alle grootouders de Tunesische nationaliteit moeten bezitten. In deze twee landen moet de kandidaat zelf ook in God geloven. Een halfbloed heeft wel politieke kansen in Zuid-Afrika, Kenia,. Jeune Afrique noemt twee halfbloeden die het wél tot president van een Afrikaans land hebben gebracht. De eerste is Nicolas Grunitzky, president van Togo ''67 , die een vader had die Poolse officier in Duitse dienst was.

Een ander was Jerry Rawlings, die jarenlang president van Ghana was. Rawlings had een vader uit Schotland. Want het blijft natuurlijk wél Afrika. De aard van de stemvoorkeuren kan men ook nagaan door vergelijking tussen verkiezingen:. Democraten verspelen belangrijke zetel in Senaat VS De Democraten hebben niet de gehoopte zestig zetels in de Amerikaanse Senaat behaald, omdat de zetel uit de staat Georgia naar een Republikeinse senator gaat.

Dat meldden Amerikaanse media woensdag. De Democraat Jim Martin bleef na het tellen van 96 procent van de stemmen op ruim 42 procent haken. De Republikein Saxby Chambliss behaalde meer dan 57 procent. Het verschil is veel groter dan op 4 november, toen geen van beide een meerderheid behaalde. Vooral Democratische kiezers zouden dit keer niet zijn komen opdagen bij de verkiezingen in Georgia. Voor hen was het kiezen van de eerste Afro-Amerikaanse president volgens haar het belangrijkst.

De gekleurde politieman stelt hier dat gekleurde Amsterdammers zich niet herkennen in niet-gekleurde Amsterdammers, en dat daar iets aan gedaan moet worden.

En om hieraan tegemoet te komen, heeft de gekleurde politieman die andere gekleurden aangesteld - met als doel om gekleurden aan te stellen. Nog een keer racisme. De derde zou komen zodra die gekleurde politiemensen iets doen dat niet door de beugel kan, en daarop aangesproken worden - dan komen er meteen weer kreten van "Racisme! Overigens zou een blanke die stelde zich niet aangesproken te voelen door gekleurde politiemensen, onmiddellijk voor het gerecht worden gedaagd.

En de blanke die het volgende in het openbaar zei Waar woon je en met wie? En over tien jaar? Ik wil ook een zorgzame Marokkaanse man en drie kinderen. Middels zijn er weer talloze voorbeelden van multicultureel racisme voorbij gekomen in de Volkskrant , waarin allochtonen op de voorgrond worden gezet, uitsluitend en alleen vanwege kleur. De volgende had het IRP ook laten passeren:. Dit stond op de voorpagina, en de foto mat ca. Het volgende commentaar gaf aanleiding om toch maar in de oude kranten te duiken:.

Wat goed om te lezen dat het in Amsterdam niet druk is voor zomaar de eerste de beste schaatsenslijper, maar voor een heuse Turkse schaatsenslijper Voorpagina, 10 januari. Op deze momenten ben ik blij een kwaliteitskrant te hebben die aandacht besteedt aan interessante, relevante achtergrondinformatie.

Mijn dag kan niet meer stuk! Gelukkig waren er geen Turken of Marokkanen op het ijs zelf te vinden, anders hadden we die ook allemaal in alle linkse kranten en journaals gezien en gehoord. Tussengevoegd, en om te tonen dat het geen toeval is: De verkoop van schaatsen loopt goed bij een sportzaak maandag in de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Een creool en een moslima - typisch het soort mensen dat je op het ijs tegenkomt en met schaatsen associeert Ook als het over school gaat zien we in de Volkskrant illustraties altijd een disproportionele hoeveelheid allochtonen - typisch één-op-één. Een enkel voorbeeldje - het gaat alleen om de foto:. Een joods-islamitisch duo geeft vmbo-leerlingen — de meeste moslim — les over het conflict in het Midden-Oosten.

Hulpverleners uit de jeugdzorg moeten in de toekomst een vaste plek krijgen op mbo-scholen. Als mbo-leerlingen makkelijk toegang hebben tot jeugdzorg, kan dat de hoge schooluitval in het mbo verminderen, stellen de organisaties.

Vooral op de laagste niveaus van het mbo zitten veel jongeren met een optelsom aan problemen. Zij komen bijvoorbeeld uit arme gezinnen, hebben schulden, gebruiken drugs. En de jongeren op het laagste niveau van het mbo zijn vrijwel dezelfde als op het vmbo: En wat zien we op de foto: De politie weet zo langzamerhand ook uitstekend uit welke hoek de wind waait: De Volkskrant , , van verslaggeefster Charlotte Huisman Volgens zijn vriend Kevin,die zwaargewond raakte, oordeelde de politie te snel dat het een ongeval was.

Dit zegt de 21­jarige student Kevin Tshilumba, die zwaargewond raakte aan beide benen. Tshilumba heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling met als gevolg zwaar lichamelijk letsel.

Tshilumba en zijn vriend Bas van der Weijden, die de aanrijding met de intercity niet heeft overleefd, waren betrokken geraakt bij een vechtpartij op het spoor, waarvan volgens Tshilumba twee andere jongens de aanstichter waren. Onmiddellijk na het incident ging het gerucht dat de slachtoffers door hun tegenstanders het spoor op zouden zijn gejaagd.

De politie meldde de volgende dag dat het een ongeval was geweest. Op oudejaarsavond vertrekt een vriendengroep uit Oegstgeest naar Rotterdam, om de jaarwisseling te vieren in discotheek Outland, vlakbij station Rotterdam-Alexander. Ze kijken gezamenlijk naar het vuurwerk in de koepel van de discotheek en hebben het naar hun zin.

Bas en deze vriend lachen volgens Kevin een beetje met hem mee, om de boel te sussen. Kevin ziet de jongen even later op een andere Marokkaans ogende jongen afgaan, die volgens Kevin opgefokt overkomt. De uren daarna zien ze de jongens niet meer. Na zessen vertrekt de vriendenclub naar het station.

Daar zien ze een groep van ongeveer twintig Marokkaans ogende jongens bij de ingang zitten. Op twee na gaat de vriendenclub het perron op.

Ze wachten vergeefs op de trein van 6. Dan komt de groep Marokkaans ogende jongens het perron op, waar Kevin en de meeste van zijn vrienden staan. Op het andere perron pakt de jongen die Bas en een vriend voor homo had uitgescholden een willekeurige jongen bij de kraag. Daarop steekt de opgefokte vriend het spoor over. Hij slaat een vriend van Kevin. Een andere vriend van Kevin springt op het spoor en schreeuwt tegen de belagers: Bas gaat in discussie met de agressieve jongen, die ook op het spoor is gesprongen.

Kevin staat op het spoor als de andere belager dreigend op hem af komt gesneld. Hij pakt Kevin vast bij de kraag van zijn jas en schudt hem door elkaar. Kevin rukt zich los en springt op het perron. In de ambulance krijgt hij te horen dat Bas dood is. Natuurlijk is zoiets een ongeluk. Maar stel je nu eens voor dat het slachtoffer een kleurtje had gehad, en de opjagers een groep blanken, liefst neo-nazi's, zou zijn geweest.

Een oproer in de media zou het gevolg zijn geweest. Kerwin Duinmeijer zou weer uit zijn graf worden gehaald, en door de mediastraten geparadeerd worden. Dit alles onder de kreten: De volgende lag even op de stapel Er was een aanleiding om het nu in te voeren:. Wat een rust in dit gedicht, en de pijn is voelbaar. Het is een puur Hollands vers, Nederland in de tijd dat het water nog rampen kon veroorzaken en er nog geen Marokkanen, Turken en Surinamers in dit land woonden.

Nederland was klein en vrijwel in zijn geheel voor haar blanke inwoners. Vorige week werd Ramsey Nasr met een geweldige meerderheid gekozen tot de Dichter des Vaderlands. Wow, wat een verademing. Een aardverschuiving in de Nederlandse poëzie. Nederland is volwassen geworden. Nasr was de juiste keuze voor deze tijd. Hij kan de Nederlandse poëzie versterken met krachtige oosterse, Arabische beeldspraak.

Dankzij zijn Palestijnse achtergrond staat hij in contact met de pijn, het verdriet, het geweld, het gemis, en zijn ouderlijk huis. Nederlandse dichters konden altijd al meer dan zwijmelen over hun benepen land. Sinds een dag of wat hebben we een fonkelnieuwe Dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr. De gedachte stemt hoopvol en tevreden.

Onze eigen Perzische dichter, Abdolah, toonde zich in zijn commentaar in de Volkskrant ook al tevreden, maar bij hem betrof die tevredenheid vooral Nasrs afkomst Kunst, 2 februari. De keuze voor deze dichter is volgens Abdolah niet minder dan een aardverschuiving in de Nederlandse letteren: Nasr heeft een Palestijnse vader en kan de Nederlandse poëzie dus versterken met oosterse, Arabische beeldspraak.

Laat ik ze eens ' rustig nalopen. Allereerst suggereert Abdolah dat 'het Israël-Palestina-conflict' volledig nieuw zou zijn voor de Nederlandse poëzie en de Nederlandse dichters. Dat is een gotspe, als je bedenkt dat de Nederlandse dichter Jacob Israel de Haan in Palestina woonde en daar al in werd vermoord - omdat hij zich inzette voor een gedeelde staat en toenadering tussen Joden en Arabieren.

De moord op De Haan wordt wet de eerste politieke moord in Palestina genoemd. Al net zo raar is de gedachte dat de Nederlandse poëzie het tot nu toe heeft moeten stellen zonder oosterse, Arabische beeldspraak.

In de 18de eeuw zongen immers al Arabische gedichten door Europa, Goethe liet zich er door inspireren, en ook Nederlandse dichters lazen volop poëzie die van ver kwam. Lange tijd wemelde het hier van de geleerde dichters die oosterse en Arabische gedichten vertaalden of kenmerken ervan in hun eigen werk overnamen. Als Ida Gerhardt schrijft over Hafiz, 'de grootvorst der dichters', heeft ze hem zonder twijfel eerst grondig bestudeerd. Deze twee vreemde vooroordelen over de Nederlandse poëzie kunnen nog worden verklaard vanuit een gebrek aan kennis of interesse bij Abdolah, maar bedenkelijker is de keuze die hij maakt voor de versregels waarmee hij de Nederlandse poëzie typeert.

Uit de rijke traditie kiest hij Marsmans gedicht 'Denkend aan Holland', uit Volgens Abdolah een puur Hollands vers over een tijd waarin er nog geen Marokkanen, Turken en Surinamers in ons land woonden. Nu denk ik zelf dat Marsman, die in op de vlucht omkwam bij een bombardement op een schip, in ook al wet eens een harde toon in een debat had gehoord.

Maar kennelijk heeft Abdolah er belang bij de Nederlandse dichters voor te stellen als naïeve blanken, die in alle rust zwijmelen over een benepen Holland. Abdolah, en hij beschouwt dat met de uitverkiezing van Nasr als een teken dat Nederland volwassen is geworden. Laat ik dat van die VSB Poëzieprijs nou toevallig weten, want ik zat zelf in de jury; en ik wil wel verklappen dat Stitou die prijs niet kreeg vanwege zijn afkomst, of vanwege een 'bismillah' hier en daar, maar omdat zijn poëzie het verdiende.

Abdolah bewijst hem een slechte dienstdoor anders te suggereren. De Nederlandse poëzie is altijd al volwassen geweest. Vasalis, die in een bundel opdroeg aan haar vier jaar eerder gestorven zoontje - 'Ik droomde in den oorlog, dat het oorlog was' - heeft zich met haar rouw in het nationale geheugen genesteld. De opvattingen van Kader Abdolah zijn we al eerder tegengekomen, bijvoorbeeld in dit stukje: De Volkskrant , , column door Kader Abdolah volledig artikel hier.

Er is een jaar verstreken sinds de Schipholbrand. Recht je rug vreemdeling! Je hebt niet voor niets alles verlaten. Je bent gekomen om veranderd te worden en om te veranderen. Je bent gekomen om Amsterdam nog mooier, nog geheimzinniger te maken dan het al is.

De vreemdeling, de gekleurde immigrant, maakt Amsterdam mooier dan het is. Die vreemdeling is een verrijking van Amsterdam - is een beter mens dan de gewone Amsterdammer. En ook al eerder hierboven, voor de context deels herhaald:. De afgelopen jaren ben ik vaak op scholen geweest voor een lezing en het was altijd interessant om de veranderingen in de onderwijsinstellingen van dichtbij mee te maken.

Een lezing geven op een school blijft immer spannend. Ik moet meteen bekennen dat het meestal drie keer zoveel energie kost als normaal. Toen ik de zaal binnenging, schrok ik even. Nee, schrikken is het juiste woord niet. Ik bleef een moment staan, verbaasd keek ik naar de leerlingen. Allemaal hadden ze een donkere huidskleur. Ik had dit nooit eerder meegemaakt in Nederland. Drieënnegentig verschillende culturen, bijna allemaal kinderen van immigranten die in de afgelopen twintig jaar het land binnen zijn gekomen.

Het werd een bijzondere ontmoeting. Tien jaar geleden begonnen de eerste discussies over de zwarte scholen in de media. Een aantal columns heb ik eraan gewijd, ik was tegen. Een zwarte school zag ik als duidelijk symbool van de scheiding van ras. Tegenwoordig zijn deze scholen een werkelijkheid in dit land.

Ik had veel vragen De bezwaren die Marjolijn Februari tegen het Nasr-stukje formuleert, gelden onverkort ook voor de andere twee. Voor wie zijn oordeel vooraf wil ijken, is het genoeg om de bekende truc toe te passen: Dat oordeel over die opvattingen van Kader Abdolah kan dus eenduidig zijn: En gezien de herhaling ervan, mag je de persoon die ze uitspreekt wel een racist noemen. Bedenk daarbij dat Kader Abdolah geldt als een zeer verlicht en geïntegreerd persoon.

Hoe het zit met dit type immigranten in het algemeen laat zich dan raden - kijk bijvoorbeeld in de stukken over de Turkse cultuur en haar virulente nationalisme. We zijn precies een een jaar na de aanleiding voor het starten van dit artikel: Want dit is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, en net als, naar het zich nu laat aanzien, het bijbehorende racisme:. In kondigden enkele organisaties een offensief aan: Het offensief om meer allochtone Nederlanders van een koninklijke onderscheiding te voorzien is mislukt.

Turken en Marokkanen vinden het moeilijk aan te geven waarom iemand een lintje moet krijgen. Jan van Ingen, directeur van de Kanselarij der Nederlandse Orden: Zijn opvolger Farid Azarkan erkent dat het niet is gelukt. En we zijn het niet gewend te beschrijven waarom iemand moet worden onderscheiden omdat hij iets heeft betekend voor de Nederlandse samenleving. Directeur van het IOT, Ahmet Azdural zegt dat hij geprobeerd heeft mensen te enthousiasmeren kandidaten voor te dragen.

Een aantal organisaties heeft de aanvraag niet op tijd ingediend. Dit moet echt nog gaan groeien. Die belangrijkere dingen die de minderhedenorganisaties aan het hoofd hadden was het verdedigen van de belangen van de minderheden. Het verdedigen van de belangen van de Nederlandse samenleving is een concept dat geheel en al onbekend lijkt.

En daar waar de lintjes voor het overgrote deel worden uitgereikt aan mensen die zich belangenloos voor anderen inspannen, zijn de inspanningen van minderheden voor zichzelf geen enkele onderscheiding waard. Zo liggen de zaken, en het pro-allochtonen activisme dat uit de kop en de rest van het artikel spreekt, is dus weer uitsluitend en alleen gebaseerd op etnie - het is het al bekende racisme.

Des te meer, omdat inmiddels, na een door GroenLinks aangespannen zaak, door de Commissie Bescherming Persoonsgegevens is besloten dat etnische registratie niet mag  - omdat het racisme is. De verslaggever die het artikel schrijft en de krant die het afdrukt hebben etnisch geregistreerd - en zijn dus, volgens het CBP, racistisch bezig.

Na de herhaling van het lintjesverhaal, de herhaling van het evrijdingsverhaal:. Laten we er eerst even van uitgaan dat dit artikel gaat over de erkenning van wie wat heeft gedaan in de Tweede Wereldoorlog - de eerste orde benadering. Dan slaat dit artikel volledig de plank mis, want waar het gaat om gebrek aan erkenning voor verricht werk, is er één kandidaat die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, en dat is de Sovjet-Unie, die in zijn eentje de Duitsers heeft verslagen. De hulp daarbij vanuit het Westen was marginaal en eigenlijk totaal onbelangrijk.

Het feit dat de Geallieerden degenen waren die fysiek Nederland en de rest van West-Europa binnengetrokken zijn, was slechts van belang voor de betreffende landen, en had slechts een symbolische waarde wat betreft de uitkomst van de oorlog. Dus wat Accord, en anderen, stellen over rol van de gekleurde bij de bevrijding van Parijs, geldt ook voor de blanke Europenen en Amerikanen: Dan geldt hetzelfde verhaal nog een keer: Die strijd is voor het overgrote deel geleverd door blanke Europeanen en Amerikanen.

Als er dus een  legeronderdeel wordt gekozen dat symbolisch Parijs binnen trekt, dan kan men ervoor kiezen dit ook qua samenstelling symbolisch te maken - dat wil zeggen: En dan kom je niet veel verder dan ergens rond de één op vijftig of iets dergelijks. De eenheid moest uit symbolische overwegingen ook nog van de Free French Forces zijn, en dan kom je tot het historische resultaat.

In de derde orde benadering ga je kijken of alles binnen de tweede orde benadering precies zo is gegaan. Dat is ongetwijfeld niet het geval. De Tweede Wereldoorlog viel nog in de periode van rassenscheiding en kolonialisme, en er zijn talloze verhalen over hoe de bijdragen van negers en gekleurden aanvankelijk geminacht en later onderdrukt werden. Dat is nu, tezamen met de genoemde vormen van racisme, verdwenen. Dan is de volgende vraag: Al was het maar omdat Nederland nauwelijks aan de globale oorlogsinspanning heeft bijgedragen.

En ook binnen de Nederlandse situatie is dit nauwelijks het geval- de beste illustratie hiervan zijn zijn de gevallen die Accord noemt: Nog duidelijke wat dat betreft zijn de stukken uit het artikel die in ovenstaande citaat zijn weggelaten: Slechts een excuus voor het schrijven van dit artikel. Waarom dan toch dit artikel?

Het is de kop die de bedoeling ervan heel goed weergeeft: Met deze aanname verklaar je alles: Promotie van de zaak van een bepaalde etnie. In dit geval de gekleurde etnie, maar dat hoort niet uit te maken: En dat het racisme is, blijkt overduidelijk uit diverse reacties op dit artikel, zoals in de uitdrukking: Accord wijdt aan het einde nog enige zalvende woorden aan slachtofferdenken.

Het artikel dat hij geschreven heeft is één lang bewijs van slachtofferdenken. En ten bewijze dat dit niet een eenmalige uitbarsting is, onder een stukje uit de verzameling Allochtone evenredigheid, tv:. Sowieso laat de tv niet zien hoe de wereld in elkaar zit. Als ik hier mensen uit het buitenland over de vloer heb en ze kijken tv dan hoor ik ze zeggen: Het straatbeeld is gekleurd en op tv is alles wit'. Kijk naar de Engelse of Duitse tv, daar is het veel gekleurder dan hier.

En dan hoor ik mensen zeggen: Pauw en Witteman zijn erg goed, maar ik vind er bij hun ook een sterke voor ingenomenheid uit spreken.

Dat hebben allebei die mannen. En ook zij zijn natuurlijk weer ze zoveelste witte mannelijke talkshowhosts tussen de 40 en 60 jaar. De maatschappij verandert, maar de tv verandert niet mee. Surinaamse presentatoren zijn, is discriminatie. En een geval van ruime oververtegenwoordiging. De vergelijking met het straatbeeld is hetzelfde als een vergelijking met de Bijlmer of Paramaribo: Adriaan van Dis wordt verdacht van racisme.

Nota bene door hemzelf. De schrijver heeft zojuist drie maanden doorgebracht in Zuid-Afrika, het land waarvan hij de taal spreekt, waar hij in verschillende periodes van zijn leven heeft gewoond, het land dat hij liefheeft. Hij was er toen een kleine groep blanken de zwarten onderdrukten, hij was er toen Mandela de belofte van verzoening probeerde waar te maken en hij was er vlak voor de recente verkiezingen.

Van Dis schrok van het gruwelijke geweld en de corruptie. Hij vroeg zich af of Zuid-Afrika er sinds het afschaffen van de apartheid wel op vooruit is gegaan en voelde de vraag opkomen: En 'het' dat is leiding geven. Hij verwierp de vraag als racistisch. Alles beter dan apartheid. Ga er naartoe, als toerist, daarmee help je het land, zegt hij. Elders in de wereld zijn ook boeven. Tot zover het racisme van Adriaan van Dis. Natuurlijk is dat geen racisme - het zijn gewoon de feiten.

Ondertussen gaat Clark Accord door met zijn racistische campagne:. In de dagelijkse tv-programmering verschijnen nauwelijks zwarte professionals,stelt schrijver Clark Accord.

Als er al zwarte Nederlanders te zien zijn in de media, gaat het vooral over voetbal en urban. De onvrede daarover groeit, zegt schrijver Clark Accord. Het is een voorbeeld van hoe media omgaan met zwarte Nederlanders, zegt schrijver en producent Clark Accord 48 , onder meer auteur van de bestseller De Koningin van Paramaribo , oud-columnist van Trouw en Het Parool en programmaker en presentator voor de Amsterdamse zender AT5.

Daarna is het weer stil. Zwarte Nederlanders lijken onzichtbaar. Er zijn veel succesvolle zwarte Nederlanders, maar je ziet ze te weinig. De frustratie daarover wordt steeds groter in de zwarte gemeenschap. We spreken veelal Nederlands, hebben goede banen en doen volop mee in de maatschappij. Alleen zie je dat nauwelijks.

Alle nieuwe presentatoren op de televisie zijn bijvoorbeeld Marokkaans. Dat is heel goed: Maar als dat betekent dat zwarte Nederlanders onzichtbaar zijn in de media omdat ze wél goed geïntegreerd zijn, klopt er iets niet. Zwarte Nederlanders hebben het gevoel dat ze hard hebben gewerkt om te integreren en nu het zover is, geven de media niet thuis.

De onvrede daarover is groot. Zwarte jongeren willen graag meedoen, maar ze zien weinig voorbeelden. Dat doet het altijd goed. Maar waar zijn bijvoorbeeld zwarte wetenschappers? Er zijn toch wel zwarte presentatoren en programmamakers? En Jörgen Raymann en Prem Radhakishun. Maar het gaat er om dat je in de dagelijkse programmering nauwelijks zwarte Nederlandse professionals op andere gebieden ziet.

Als antwoord op dit soort racisme kan je alleen dingen zeggen die in "ouderwetse" o0ren racistisch klinken: Een zwarte socioloog, een zwarte psycholoog? En toch evenredige vertegenwoordiging eisen, alleen maar op grond van ras Columnisten die elkaar beschimpen Het Parool is gegijzeld door een klassieke journalistieke rel. De basis van het conflict is een column die Radhakishun voor de krant schreef over zijn collega-columnisten Holman en Pam. De columnistenoorlog bij Het Parool begon op 22 april.

Holman schreef over huwelijken van neven en nichten van allochtonen. We betalen alles voor de geestelijk gehandicapten die ze moedwillig krijgen en laten hen op die manier, en op vreedzame wijze, hun eigen ondergang verzorgen.

Waar Holman het over heeft zijn de reacties uit de kring van allochtonen op de berichten over hun hoge percentage neef-nicht huwelijken, deels een cultuurgewoonte en deels een favoriet middel voor kettingimmigratie.

Vanwege die achtergronden ontkennen allochtonen de schadelijkheid van inteelt - ondanks het feit dat ook dieren het sterk proberen te vermijden. De reactie van Holman is niet fijnzinnig, maar als redelijke constateringen niet helpen, gaat ook dit soort dingen mogen. En dat heeft niets met racisme te maken, want het gaat over objectief schadelijk gedrag. En daar Holman's opmerking gerechtvaardigd is, is die van Prem dat dus niet.

En de methode van argumenteren die hij gebruikt is "schermen met ras". Die televisie is goede bliksemaantrekker, qua racisme:. Toen Moustapha Diop 46 in september vanuit Senegal naar Nederland kwam, verliet hij een land waar slechts een televisiezender was.

Nee, dan was het tv-aanbod in Nederland heel wat gevarieerder. Goede Tijden Slechte Tijden bijvoorbeeld, dat hij volgde op advies van de mensen van wie hij Nederlandse les kreeg. Zijn kijkgedrag is inmiddels drastisch veranderd. Kortom de programma's waar iedere, maatschappelijk geëngageerde Nederlander naar kijkt, of in elk geval zegt naar te kijken.

Als voornaamste kritiekpunt op het Nederlandse tv-aanbod noemt hij het gebrek aan afspiegeling van de Nederlandse samenleving. De samenleving is gekleurd. Dat ziet iedereen, ook degenen die niet in een grote stad wonen. Maar de televisiewereld is nog vooral een witte wereld. Dat mag met name de publieke omroep zich aantrekken, vindt Diop, die bijna PvdA-lid was, maar nu neigt naar D Bij Raymann is laat kan hij zich het beste ontspannen. Raymann heeft een humor en een onbevangenheid die mij aanspreken.

Hij bekritiseert subtiel discriminatie, maar ook de allochtonen die kansen laten liggen. Ik voel daar een warmte die ik elders op de televisie soms mis. Moustapha Diop kijkt met een racistische blik naar de televisie, en zijn emoties daarbij hangen in sterke mate af van de kleur van de vertoonde hoofden.

Het is je reinste racisme. Nog een voorbeeldje hieruit. Inderdaad, zo werk het nieuws nu eenmaal. Maar omdat hij een Afrikaan is, stelt hij de eis dat Afrika anders behandeld wordt dan, zeg, Roemenië, waar het ook alleen maar gaat over de corruptie.

En dat Paul Rosenmöller een eenzijdige politiek-correcte linkse multiculti-agenda heeft is bekend genoeg - als Oeigoeren Han-Chinese immigranten aanvallen weet je zeker waar de sympathie van Paul ligt - precies andersom als wanneer moslim-immigranten blanke Europeanen aanvallen.

Geert Wilders, of eigenlijk: Sietse Fritsma, heeft vragen gesteld aan de regring die neerkomen op een vraag naar de kosten van allochtone immigratie. Niet zo heel veel bijzonders, want Pieter Lakeman, vroeger van de Stichting Bedrijfsinformatie, heeft een in gepubliceerd boek hierover geschreven, onder de pakkende titel Binnen zonder kloppen.

Desondanks windt Evelien Tonkens, hoogleraar sociologie en lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks, zich hier toch erg over op en komt met de volgende column:.

Wat kost Wilders ons per jaar? Salaris, onkosten, beveiliging en duizenden uren aan ambtenarensalarissen voor het beantwoorden van zijn vragen. Plus indirecte kosten, zoals het extra beroep op zorg en hulpverlening van al die mensen die hij vernedert. Tegen die hoge kosten staan geen opbrengsten.

Als we evenveel Wildersen als nieuwe Nederlanders hadden, zou dit land dertigvoudig failliet zijn. Met dit antwoord kan de regering volstaan. En zo gaat het nog even door. We hebben er een paar beledigingen uit gevist: Nu is die laatste opmerking interessant,want zij is onjuist. Een recent vooreeld de Volkskrant , , door Gijs Herderscheê:. Ach, waarom Tonkens nog langer treiteren.

Natuurlijk is dit volstrekte onzin: De reden dat Evelien Tonkens een verschil maakt tussen de kosten van het beleid aangaande oude mensen, chronisch zieken of gehandicapten, en kosten van het beleid aangaande immigranten is volkomen duidelijk: Het verschil in behandeling van de twee groepen door Tonkens, is uitsluitend en alleen gebaseerd op het verschil in kleur en etnie van de twee groepen.

Evelien Tonkens heeft een rabiaat racistisch stuk geschreven. Maar dit is slechts een uitschieter in een algeheel beleid van links-liberale kant, GroenLinks, D66 en aanverwante groepen, dat zonder meer racistisch is.

Op zich betreft dit een niet al te grote groep mensen, en zou je dus denken dat er niet zo veel aan de hand is. Maar deze groep met de links-liberale houding, zich baserend op de idealen van kosmopolitisme en migratiefundamentalisme, is wel dominant in media, bestuur en justitiële apparaat, inclusief rechterlijke macht.

Een hoogst zichtbare component van de maatschappij. Een component die kleur vooraan zet, onafhankelijk van geleverde prestatie illustratie: Joost van den Broek:. Een al groot en groeiend deel van Nederland ziet zich door deze links-liberale top miskend en onderdrukt. Het is dit aspect van de zaak dat de vermoedelijke oorzaak is van de maatschappelijke onlustgevoelens waar de elite zich nu van bewust wordt.

En het is ook dit aspect van de zaak dat op zijn minst potentieel een groot gevaar vormt voor de maatschappelijke stabiliteit op de wat langere termijn. Een voorbeeld uit het buitenland:. Sonia Sotomayor wordt een van de hoogste rechters van de VS, mede vanwege haar afkomst en geslacht. De Senaat debatteert er maandag over. De Amerikaanse opperrechter John Roberts ziet niet veel in affirmative action positieve discriminatie voor minderheden.

De Senaat begint maandag met hoorzittingen over haar benoeming, en positieve discriminatie zal daar zeker aan bod komen. Niet alleen omdat Sotomayor ervan profiteerde en erin gelooft; ook omdat het Hof onlangs met een opvallend arrest kwam over de wettelijke voorrang voor minderheden.

De brandweerlieden stapten naar de rechter. Het gerechtshof waar Sotomayor werkte, oordeelde dat deze vorm van achterstelling acceptabel was omwille van de diversiteit.

Maar het Hof in Washington zag het anders: Een institutionele vorm van racisme: Ook sommigen zwarten zien dat in:. Een broeinest van racisme is omroepland - vooral ook op bestuurlijk gebied:. Llink begrijpt niets van het oordeel van de visitatiecommissie dat de aspirant-omroep niets toevoegt aan het publieke bestel en dus kan verdwijnen. Llink wil een gesprek met mediaminister Plasterk.

Volgens de commissie onderscheidt Llink zich te weinig: Daarmee is de toekomst van Llink onzeker. Plasterk neemt in december een besluit. Mocht hij het advies volgen, dan gaat Llink per september na vijf jaar van het scherm, waarmee voor het eerst een publieke omroep zou moeten verdwijnen. Het is nog de vraag of Llink september wel haalt. Verder eist de toezichthouder ingrijpende maatregelen om de subsidie door te laten gaan, nu Llink in geldnood is geraakt. De twee bedreigde Nederlandse moslimomroepen hebben een opvallende, publiekelijke steunbetuiging gekregen van het Commissariaat voor de Media.

Gered zijn ze nog niet, maar voor de programmamakers is er weer hoop. Met een klein voorbehoud kan worden geconcludeerd dat de omroepen nog minimaal een jaar mogen blijven uitzenden. Op verzoek van minister Plasterk doet het commissariaat een onderzoek naar de bestuurlijke wanorde bij de moslimomroepen.

Aanleiding was een publicatie in Trouw. Eind juni onthulde de krant dat de Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd SVIZ bijna een half miljoen euro aan publiek geld heeft verkwist aan advocaten, accountants en externe adviseurs.

Grote verdeeldheid en talloze meningsverschillen kenmerken de SVIZ al sinds de oprichting in , tot grote afschuw van de programmamakers van de twee moslimomroepen. De SVIZ beheert het geld en de zendtijd van de omroepen en bereidt een fusie voor. Daar is nog lang geen zicht op. Het Commissariaat voor de Media heeft het onderzoek naar de bestuurlijke chaos nog niet afgerond, hoewel dat wel de bedoeling was. Een voorlopige conclusie is echter al getrokken: Overigens heeft de omroep een vastgelegd beleid om allochtonen de bevoordelen, zoals onder andere beschreven in het Handboek Minderheden Media , en een speciaal orgaan voor de uitvoering daarvan: Weer naar een andere etnie:.

Bij drugsinval in Amsterdam-Zuidoost eerder dit jaar blijkt nog zeker één Nigeriaanse verdachte via balkon gevlucht Ander bendelid is nog steeds spoorloos. Een lid van de Nigeriaanse drugsbende die eerder dit jaar in de Amsterdamse Bijlmer werd opgerold, blijkt zijn vlucht via het balkon van een hoge portiekflat te hebben overleefd. Bij de geruchtmakende politie-operatie in mei dit jaar kwam een Nigeriaan om het leven.

De man was op slag dood. Drugshandel, schietpartijen, illegale woningverhuur aan criminelen en geen respect voor het gezag, zo schreef Sweet op haar weblog, dreigen het imago van het overwegend zwarte stadsdeel opnieuw te bezoedelen. Tja, de aanpak van 'Drugshandel, schietpartijen, illegale woningverhuur aan criminelen' is natuurlijk racisme, als het gebeurd in een 'overwegend zwarte stadsdeel'.

In feite is het natuurlijk gewoon zwart racisme - zoals dat ook tot uiting komt in 'geen respect voor het gezag'- want 'gezag' in deze is natuurlijk pars pro toto voor "blank gezag" - en daarvoor heeft het 'het overwegend zwarte stadsdeel' geen respect. Weer een blank geval:. Blanke doet het goed als held in computerspel Tussentitel: Waarom lijken alle helden uit computerspellen zo op elkaar, vroeg het tijdschrift PlayStation Magazine zich onlangs af: En, had het blad er aan kunnen toevoegen: Games vormen een bolwerk van blanken waarin amper etnische minderheden zijn te bespeuren.

Het gevoel van sommige gamers dat ze in een arisch reservaat ronddolen, heeft een wetenschappelijk fundament gekregen. In de onderzochte games was slechts 2 procent van de populatie van Latijns-Amerikaanse herkomst, tegen 2,6 procent bij de televisie.

Ook zwarten 11,4 procent en Aziaten 2,6 procent komen amper aan de bak. Als ze al in beeld komen is het meestal stereotiep, zoals de zwarte drugshandelaren in Grand Theft Auto of 50 Cent Bulletproof. Over de redenen voor digitale apartheid laat de studie zich niet uit, maar de onderzoekers vonden wel een opmerkelijk verband tussen de demografie van de werknemers in de gamesbranche en die van de spelfiguren.

Blanke ontwikkelaars hebben de neiging om vooral blanke gameshelden te ontwerpen. Er is ook een relatief grote aanwezigheid van vrouwen 15 procent in games. De sector kent al enkele jaren een grote instroom van vrouwelijke ontwerpers en producenten. Hoezo is het probleem dat blanke ontwerpers vooral blanke modellen kiezen?

Latino's en negers doen precies hetzelfde, in relevante gevallen. Die kiezen ook Latino's respectievelijk negers zodra ze kunnen kiezen. En daar kraait geen haan naar. Waarom mogen zij dat wel, en blanken niet? Deze gekheid is beslist niet beperkt tot Nederland:. Attack last month on Brian Milligan Jr. Armed with a chunk of concrete, several assailants beat Brian Milligan Jr. They kicked him in the face, breaking his jaw. Bloodied and bruised, the year-old managed to walk five blocks to his grandmother's house before being rushed to the hospital.

Milligan's father believes several African-Americans beat his son, who is white, because he is dating an African-American woman. He wants police to treat the beating as a hate crime.

He also has criticized what he calls a deafening silence from the community, police and the national media. Police have made no arrests and are still investigating the motive, he said. The younger Milligan and his girlfriend, Nicola Fletcher, who is also 18, had recently complained of an increase in insults and threats in east Buffalo, where Fletcher lives and where Milligan was staying with his grandmother, Fletcher said.

Two days before the attack, Fletcher said she was shot with paintball pellets by the same group of neighborhood aggressors. Stel dat het anders om was De wereld zou te klein zijn. Uit de rest van die kleine wereld:. Indian lawmaker slams skin whitener products as racist, highly objectionable Series of ads in Asia give impression light skin is better than dark skin Many looking to marry say they want light-skinned partner Companies say their products are meeting a demand.

Cosmetic adverts in Asia are targeting men with blunt campaigns aimed at skin color that one lawmaker labels racist. In one TV commercial, two men, one with dark skin, the other with light skin; stand on a balcony overlooking a neighborhood.

The dark skin guy turns to his friend and says in Hindi, "I am unlucky because of my face. It's a whitening cream. It is one of several television commercials aimed at men in Pakistan and India.

In the end the darker skin actor is shown several shades lighter and he gets the girl he was after. Most of the ads end up that way. The commercials are sending a not so subtle message to men in Asia.

Get whiter skin and you'll get the girl and the job of your dreams or at the very least you'll be noticed. To get a good look at the pervasiveness of the stigma attached to dark skin in India all you have to do is look at the want ads for Brides and Grooms in the newspaper. Arranged marriages are still commonplace in India and the advertisements for brides and grooms often list physical attributes of the person being sought.

Many of the ads list "fair" as one of the wanted physical characteristics. En, inderdaad, ook bruinmaak-crèmes. En geen haan die er naar kraait. In het discussieprogramma Buitenhof heeft Max Pam een gesproken column, op 13 september geweid aan de festiviteiten te ere van het jarige jubileum van de stichting van New York door Nederlandse kolonisten. Willem-Alexander en Maxima waren op bezoek geweest bij Michelle Obama, vrouw van de Amerikaanse president, en Obama zelf schoof ook nog even aan.

In Pam's woorden "Twee zwarte mensen zitten tegenover twee kaaskoppen Stel nu eens dat Pam dit op een niet-racistische manier had gezegd. Dan waren zijn woorden geweest: Nu een heel apart geval.

Het gaat hier om de inhoud van een boek gaat, waarvoor we gebruik maken van de samenvatting van een weblogger. Deze week gaat hij nog even door over de multiculturele samenleving en hij geeft een waarschuwing vooraf:. Deze generalisaties gelden niet voor álle mensen. U bent veel origineler en onderscheidender dan al die andere leden van de groep waar u bij hoort. En ja, het is uw columnist bekend dat neger geen prettig woord is. Maar het gaat hier om een in directe taal opgestelde opsomming van zaken die niet altijd even prettig zijn.

geile negerinnen.nl stiekem sex op school